Antena Meniu Search
x

Video Aplicaţia care îi ajută pe şoferi să îşi găsească un loc de parcare mai uşor, direct din maşină

Ştim cu totii, găsirea unui loc liber de parcare în centrul marilor oraşe este ca şi cum ai căuta acul în carul cu fân. Si cum amenajarea unor spaţii noi nu se poate face peste noapte, putem să încercăm le gestionam pe cele pe care le avem.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.11.2020, 20:39

Vezi și
  • Aplicaţia este deja disponibilă şoferilor din Cluj, Braşov, Iaşi şi Oradea.
  • cei care au creat-o iau în calcul extinderea.

Ideea vine de la Cluj, acolo unde sunt deja două aplicaţii care îi ajută pe şoferi să îşi găsească un loc de parcare mai uşor, direct din maşină. Una, lansată de primărie, cu ajutorul unor senzori de arată toate locurile libere din zona centrală, iar cealalta, a unor tineri IT-işti, ne permite să ne lăsăm libere pentru alţii propriile locuri de parcare. 

In medie, 60% din durata unei zile, un loc de parcare cu abonament stă neocupat. De la aceste cifre au pornit cativa IT-sti din Cluj, care au dezvoltat o aplicatie prin care cei care detin parcari in fata blocului le pot imparti cu altii, atunci cand nu sunt acasa.

Mihai foloseste deja aplicaţia de săptămâni bune şi spune că îi este de un mare ajutor.

Mihai, utilizator: Este foarte utilă pt că nu mai sunt nervi, telefoane că ți-am blocat parcarea, este ușor, simplu de folosit, toată lumea e calmă și știe că locul e liber și atunci totul merge de la sine. 

Aplicaţia este deja disponibilă şoferilor din Cluj, Braşov, Iaşi şi Oradea, dar cei care au creat-o iau în calcul extinderea.

Mihai Lodoabă - fondatorul aplicaţiei: O astfel de soluție ajută la decongestionarea traficului și la o implicare mai mare pe care cu toții ne-o dorim. 

Și primăria Cluj a lansat o aplicaţie prin care şoferii pot să vadă în timp real unde găsesc un loc liber de parcare în zona centrală datorită unor senzori plantaţi direct în asfalt. Până acum, senzorii au fost montați doar pe câteva străzi din centru, dar urmează și altele, promit edilii.

Localnic: Mi se pare o iniţiativă bună, dar mi-e frică că nu va putea fi folosită cum trebuie pentru că eu mă uit de exemplu că aici există un loc de parcare liber și până ajung aici cel mai probabil o să parcheze altcineva pe locul meu de parcare. 

În Cluj Napoca există acum circa 40 000 locuri de parcare pentru care se "bat" 160.000 de masini inmatriculate in oras, fara a tine seama de cele care vin din alte localităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Aplicaţia care îi ajută pe şoferi să îşi găsească un loc de parcare mai uşor, direct din maşină