Antena Meniu Search
x

Video Camera de marşarier, obligatorie pe toate maşinile în curând. Amenzi pentru şoferii care nu montează dispozitivul

Veşti pentru şoferi. În curând, toate maşinile noi vor trebui să aibă montate camere de marşarier. Asta vor oficialii europeni, pentru a preveni accidentele. Întrebarea este cum ne afectează pe noi, cei care avem deja maşini. Ei bine, regula se va aplica şi autoturismelor vechi, iar, în acest caz, şoferii vor fi direct responsabili de echiparea maşinii. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.05.2024 , 13:55

Important este să existe un astfel de sistem de siguranță. Fie că vorbim de cameră sau senzori. Şi, cel mai important, să fie funcţional.

Pentru că, dacă nu funcţionează, şoferii pot să primească amenzi usturătoare.

Camerele de marşarier, obligatorii pe maşinile noi din iulie 

Vezi și

Aceste reguli ar urma să se aplice treptat, de la jumătatea lunii iulie. La început, pentru toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană. În cele din urmă, acestea vor fi impuse şi proprietarilor de maşini vechi, care, înainte de a le vinde, vor fi obligați să monteze astfel de sisteme.

Toate aceste schimbări vin în contextul în care se dorește scăderea numărului de accidente rutiere pe teritoriul Uniunii Europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri Auto » Camera de marşarier, obligatorie pe toate maşinile în curând. Amenzi pentru şoferii care nu montează dispozitivul