Antena Meniu Search
x

Foto Ce a pățit un șofer de TIR care avea pe parbriz o plăcuță cu mesajul "Am darul băuturii"

Trei decizii luate de un șofer de TIR din județul Timiș i-au adus un dosar penal și o amendă de 580 de lei. Bărbatul a consumat băuturi alcoolice înainte de a se sui la volanul mastodontului, nu a oprit la semnalele polițiștilor și, mai mult, a afișat pe parbriz o plăcuță pe care era scris mesajul "Am darul băuturii". Într-o postare pe Facebook agenții Poliției Române l-au caracterizat simplu, dar artistic - "Motanul cu clopoței".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.08.2021, 17:54

Ce a pățit un șofer de TIR care avea pe parbriz o plăcuță cu mesajul "Am darul băuturii"
Ce a pățit un șofer de TIR care avea pe parbriz o plăcuță cu mesajul "Am darul băuturii" - Poliția Română via Facebook

"Șoferul unui autocamion, care circula prin județul Timiș avea o plăcuță, pe cât de interesantă, pe atât de nepotrivită pentru cineva care conduce. În urmă cu câteva ore, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autotren, în orașul Jimbolia, însă conducătorul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Colegii noștri au reușit să îl oprească la câteva străzi distanță. Au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din Biled, județul Timiș. Și dacă tot „se lăuda” că are „darul băuturii”, colegii au hotărât să-l testeze, iar rezultatul a fost pe măsură, respectiv 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența alcoolului. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, pentru neoprire la semnalul polițiștilor.

Prinderea unor astfel de persoane înainte să cauzeze un accident este cea mai bună prevenire pe care o putem face - un pericol în minus pe drum poate însemna vieți salvate!", se arată în mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Poliției Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Ce a pățit un șofer de TIR care avea pe parbriz o plăcuță cu mesajul "Am darul băuturii"