Antena Meniu Search
x

Ce trebuie să ştii când îţi alegi bicicleta

Piste lipsă, drumuri impracticabile sau confruntări cu şoferi nervoşi! De asta au parte bucureştenii pentru care naveta pe două roţi este o adevărată cursă cu obstacole. Cu toate astea, vânzările au explodat o dată cu pandemia. O echipă Observator a aflat la ce trebuie să fiţi atenţi dacă sunteţi în căutarea bicicletei perfecte.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.07.2020, 01:26

Vezi și
  • Bucureştiul are doar 9 piste de biciclete.
  • Ce este bicicleta "Drumuri grele".

Perioada de după izolare s-a dovedit extrem de profitabilă pentru vânzătorii de biciclete.

Vânzător: In mijlocul pandemiei familiile au descoperit ca pot face acest sport impreuna, n-au mai putut face alte sporturi de echipa si s au orientat catre sporturi in jurul familiei +05,45 Ne suprasolicită un pic cererea de biciclete, sunt zile cu nr mare de comenzi peste 50-100 de bucăţi

Iar cum mulţi nu aveau până acum bicicletă, vânzătorii au şi sfaturi.

Vânzător: Noi sfătuim orice om care vrea o bicicletă să vină în magazin şi să se sfătuiască cu consultanţii noştri. Sigur, dacă parcurgi un traseu mixt, poate că este mult mai util să cumperi o bicicletă pliabila. Daca ai un drum direct de şosea, poti lua o bicicleta usoara.

Recomandări vin şi de la poliţie.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Recomandam biciclistilor sa circule intotdeauna pe un singur rand iar daca pe directia de deplasare se afla o pista pentru biciclete semnalizate ca atare sa circule pe aceasta.

O recomandare valabilă în prea puţine locuri din Bucureşti. Florin are 59 de ani şi este un fan înfocat al pedalatului. Adesea însă... nu prea are pe unde.

”Uitati-va, canalele sa le vedeti cum sunt puse. Sunt puse cu gaurile de a lungul directiei de circulatie cand circuli iti intra roata intre barele acelea si poti sa cazi”, spune Florin.

Pentru preţul corect însă, producătorii sar în ajutorul clienţilor.

O bicicletă construită de un producător român este gândită special pentru drumurile din Bucureşti. Are rotile mult mai late decat cele pe care le am gasi in mod obisnuit si suspensii ajustabile pe fata pentru a diminua jocul simtit atunci cand lovim o bordura sau o groapa. A fost denumită de către producător "Drumuri grele".

Nouă piste de biciclete sunt în prezent avizate şi circulabile în Bucureşti. În cea mai bună stare sunt cele din zona de Nord dar şi pista de pe Calea Victoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Ce trebuie să ştii când îţi alegi bicicleta