Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare criză mondială de semiconductori pune lacătul pe Uzina Dacia de la Mioveni pentru cinci zile

Dacia s-a oprit joi. Uzina din Mioveni şi-a închis porţile pentru cinci zile, pe fondul crizei mondiale de semiconductori. O criză ce afectează întreaga industrie auto mondială.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 02.09.2021, 21:33

Vezi și

Dacă mergeţi acum la un dealer Dacia, cel mai probabil o să primiţi maşina chiar şi peste trei luni. În jur de 1.400 de maşini ies zilnic pe porţile fabricii de la Mioveni, iar în cele cinci zile în care activitatea o să fie oprită este de înţeles că vorbim despre un minus de 7.000 de maşini. Cei 11.000 de angajaţi stau acasă de joi, dar situaţia nu este o premieră pentru că producţia s-a oprit şi în februarie. Această problemă afectează inclusiv fabrica de la Craiova. La Ford nu se opreşte complet activitatea, dar din trei ture va lucra doar una singură. Este cea mai mare criză de semiconductori la nivel mondial, iar experţii menţionează că această criză nu se va finaliza până în primăvara anului viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Cea mai mare criză mondială de semiconductori pune lacătul pe Uzina Dacia de la Mioveni pentru cinci zile