Antena Meniu Search
x

Cod Rutier 2022. Poliția Română explică șoferilor ce înseamnă comportament agresiv pe autostradă

Poliția Română a prezentat, pe pagina de Facebook, exemple de comportament agresiv în trafic, pentru care noul Cod Rutier prevede amenzi mai mari.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 21:31

Cod Rutier 2022. Poliția Română explică șoferilor ce înseamnă comportament agresiv pe autostradă
- Facebook / Poliția Română

Măsurile care îi vizează direct pe şoferi vor fi mai dure începând de anul acesta. Mai nou, inclusiv şoferii care sunt agresivi în trafic riscă să fie sancţionaţi de oamenii legii. Este una dintre prevederile din noul Cod Rutier.

Cum a fost definită agresivitatea în trafic? De exemplu cei care folosesc flashurile într-un mod agresiv sau pentru a intimida un alt şofer pot fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 580 de lei şi 725 de lei şi reţinerea permisului pentru 30 de zile.

Comportament agresiv pe autostradă

Reprezentanții Poliției Române susțin că folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat pe autostradă pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație reprezintă comportament agresiv.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"O singură deplasare pe #autostradă și nu numai, te poate lămuri numaidecât. Este momentul acela, când din spate îți vine un alt conducător auto folosind repetat semnalele luminoase și sonore, doar pentru a te obliga să eliberezi banda de circulație. Ei bine, da! Acesta este un comportament agresiv în trafic și se sancționează.

Un alt exemplu, la fel de periculos, circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia, care, deasemenea se sancționează!", transmite Poliția Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Cod Rutier 2022. Poliția Română explică șoferilor ce înseamnă comportament agresiv pe autostradă