Antena Meniu Search
x

Video Cod Rutier: Şoferii care depăşesc viteza legală cu 100 km/h ar putea rămâne fără maşină. Statul le-o va scoate la vânzare

Vitezomani, vi se pregăteşte ceva! Şoferii care vor depăşi cu 100 de kilometri pe oră limita maximă de viteză s-ar putea trezi fără permis, fără talon şi cu maşina confiscată. Mai mult, autoturismele ar putea fi vândute. Propunerile apar într-un proiect de lege. 

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 20:25

Vezi și

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PNL și UDMR, viteza excesivă, de peste 100 km/h faţă de limită, ar trebui pedepsită mai aspru.

Astfel, în momentul în care un șofer circulă, de exemplu, prin București cu 160 de kilometri la oră și este prins cu aparatul radar, ar urma să primească o amendă de aproape 3.000 de lei și, timp de 6 luni, îi va fi suspendat permisul dar și certificatul de înmatriculare al mașinii.

Ce se întâmplă cu maşina dacă este condusă de alt şofer

Mai mult, dacă în această perioadă mașina este surprinsă în trafic, chiar dacă nu e condusă de șoferul sancționat, ea poate fi confiscată și valorificată de statul român. Există, însă, câteva detalii pe care iniţiatorii nu le-au luat în calcul. Spre exemplu, ce se întâmplă dacă mașina respectiva este împrumutată.

Inițiativa a fost depusă miercuri la Senat, iar Camera Deputaților este for decizional. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, semnat de președinte și publicat în Monitorul oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Cod Rutier: Şoferii care depăşesc viteza legală cu 100 km/h ar putea rămâne fără maşină. Statul le-o va scoate la vânzare