Antena Meniu Search
x

Video Condiţia pentru a conduce motociclete cu permisul de categorie B. Costă 1.000 de lei

De pe 4 pe 2 roţi cu acelaşi permis. Legea care dă voie şoferilor să conducă şi motociclete va intra în vigoare zilele următoare. Curtea Constituţională a respins sesizarea împotriva ei, depusă de preşedintele Klaus Iohannis. Mulţi experţi auto se întreabă, însă, dacă românii sunt pregătiţi pentru aşa ceva. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 22.03.2024, 21:41

Vezi și

Există şi condiţii pentru cine are permis de conducere categoria B şi vrea să meargă şi cu motociclete: să aibă cel puţin 24 de ani, iar vehiculul trebuie să fie dotat cu motor de capacitate mică, cel mult 125 de centrimetri cubi, şi transmisie automată. 

Ce condiţii trebuie să îndeplineşti daca vrei să conduci motorul cu permisul de categoria B

Ana Grigore, reporter Observator: Dacă vrem să facem rocada de la masina la motocicleta folosind permisul de conducere de categoria B, trebuie, în primul rand, să avem o experienţă la volan de cel puţin 2 ani. Apoi, trebuie sa obtinem o adeverinţă prin care sa facem dovada că am efectuat cel putin 10 ore de pregătire practică. O dată îndeplinite aceste două condiţii, suntem liberi să circulăm pe două roţi oricând dorim.

Cele 10 ore de pregătire costă, în medie, o mie de lei, în funcţie de şcoală. Instructorii cred că noua lege le va aduce mai mulţi elevi. 

Pe acelaşi subiect

Diana Păunescu, instructor auto: Noi cumpărăm agregate, suntem aici oricum să învătăm oamenii să meargă pe două roţi. Ne bucurăm foarte mult că există cumva o deschidere a statului în privinta asta si a fluidizării de trafic. Rămâne doar să primim oamenii. 

Parlamentarii au votat legea convinşi de explicaţia iniţiatorilor - ar putea fluidiza circulaţia, dacă şoferii vor putea să conducă şi vehicule mai mici cu două roţi. Ar putea fi, însă, un pas riscant, crede fostul pilot Titi Aur, expert în conducere defensivă. 

Titi Aur, expert conducere defensivă: Dar are şi un mare dezavantaj pentru că se vor urca pe două roţi posesori de permis categoria B  care nu vor şti cu adevărat să stăpânească un vehicul pe două roţi. Cu siguranţă vom asista la şi mai multe accidente în această categorie.  

Chiar şi motociclete cu motor mic pot să atingă şi viteze de 100 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Condiţia pentru a conduce motociclete cu permisul de categorie B. Costă 1.000 de lei