Antena Meniu Search
x

Dacia a prezentat primul model electric. Cum arată Dacia Spring (foto și video)

Dacia a prezentat primul model 100% electric, botezat Spring, în cadrul evenimentului Renault eWays de la Paris.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 15.10.2020, 19:04

  • Dacia Spring are o autonomie de 230 de kilometri
  • Dacia Spring electric poate fi încărcată rapid în 4 ore și 27 de minute

Dacia Spring este o maşină electrică accesibilă tuturor, care întruchipează noua revoluţie Dacia, spune constructorul de la Mioveni, care a anunțat lansarea primului model electric într-un comunicat pe site-ul oficial

Ce autonomie are Dacia Spring

Dacia Spring, primul model 100% electric al gamei, prefigurează o maşină încadrată pe segmentul mini cu 5 uşi şi 4 locuri ce va fi disponibilă din anul 2021. Noul autoturism afişează atributele recunoscute ale mărcii, respectiv: simplitate, robusteţe şi accesibilitate, iar versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP.

Conform fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

Accesibil, robust, spațios… și electric, noul Spring Electric este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brand-ului Dacia cu avantajele unei motorizări 100% electrice. Pentru călătoriile tale în oraș și în apropiere, descoperă plăcerea unei deplasări rafinate și silențioase, fără zgomote provenite de la motor și alte vibrații neplăcute.

Cu o baterie de 26,8 kWh***, Dacia Spring Electric permite obținerea unei autonomii de 230 km* WLTP. Poți merge în oraș până la 6 zile, fără să trebuiască să încarci bateria vehiculului!”, se arată în descrierea de pe site-ul oficial.

* În curs de certificare.

Cât durează să încarci Dacia Spring

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

Veri să iei o pauză? Nimic mai ușor! Încarcă noul Spring Electric acasă, la o priză obișnuită sau instalează un Wallbox****, pentru o încărcare rapidă, în 4 ore și 27 de minute. Te grăbești? Cu încărcătorul CC (disponibil opțional), poți încărca bateria până la 80% în numai 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă. Vrei să prestabilești temperatura în habitaclu, să verifici încărcarea bateriei sau să pornești/oprești încărcarea? Folosește MY Dacia și gestionează de la distanță autonomia, pentru un plus de confort și simplitate”, spune constructorul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Dacia a prezentat primul model electric. Cum arată Dacia Spring (foto și video)