Antena Meniu Search
x

Video Principalul motiv pentru care 50% din români preferă să cumpere maşini second hand

Aproape jumătate dintre români preferă o mașină second hand. Şi acest lucru nu se datorează doar motivelor financiare.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.07.2022, 13:41

Vezi și

În primul rând, este vorba despre preţuri şi despre faptul că maşinile rulate second-hand sunt mai ieftine – unele dintre ele chiar cu mult mai ieftine decât cele noi. Acesta este principalul motiv pentru care românii fac acestă alegere. Aproape jumătate dintre aceştia aleg varianta maşinilor rulate, în special datorită faptului că în primul an valoarea maşinii scade. Astfel, li se pare o achiziţie inteligentă.

În acelaşi timp, există şi alte motive care îi conduc pe români înspre această alegere. Spre exemplu, timpul îndelungat de livrare a unei maşini noi direct de la producător. După cum ştim, în ultimul an au fost probleme în producţia de maşini. S-au produs mai puţine datorită problemelor cu logistica, cu achiziţionarea diverselor elemente necesare pentru construcţia de maşini şi, în acelaşi timp, vorbim şi despre preţuri foarte mari la maşinile noi din ultimul an .

Test drive-ul, momentul crucial pentru achiziţia unei maşini

De aceea, toate acestea au dus în cele din urmă la varianta cumpărării unui autovehicul rulat atunci când vine vorba despre schimbarea maşinii. Dacă ne gândim şi la ceea ce îi face pe români să se gândească la o schimbare în acest sens, pe primul loc, în proporţie de 50 la sută, românii vor un model mai nou.

Urmează şi alte elemente pe care le iau în considerare: îşi doresc o maşină cu o tehnologie mai avansată şi desigur, se ia în calcul şi consumul dacă ţinem cont de preţurile carburanţilor. Cei mai mulţi dintre români se decid însă abia după ce realizează un test drive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Principalul motiv pentru care 50% din români preferă să cumpere maşini second hand