Antena Meniu Search
x

GALERIE FOTO Prima maşină care produce bani în timp ce stă parcată: umple portofelul digital cu criptomonede

Compania canadiană Daymak a prezentat un prototip revoluţionar. Spiritus, maşina care produce bani în timp ce stă în parcare. Naşina este deocamdată un prototip, dar canadienii speră să lanseze primul model în 2023.

Spiritus este evident o maşină electrică, are trei roţi, şi este dotată cu panouri solare. În plus, maşina va fi echipată cu inteligenţă artificială, programe ce o vor ajuta să extragă Bitcoin sua Dogecoin. Programul de inteligenţă artificială a fost denumit Nebula şi va extrage criptomonede pe care le va stoca într-un portofel digital.

Deşi Spiritus este deocamdată doar la faza de concept, compania canadiană a înregistrat deja peste 4.000 de precomenzi. Aldo Baiocchi, preşedintele Daymak, susţine că Spiritus va fi maşina viitorului.

"Ne gândim la un viitor în care taxele de autostradă, parcarea și comanda la drive-through vor fi plătite direct din mers cu criptomonede. Facturile online și operațiunile bancare pot fi gestionate prin aceeași platformă software, cu plata în criptomonede”, a declarat Baiocchi.

În ceea ce priveşte performanţele tehnice, creatorii lui Spiritus susţin că maşina poate atinge 95 km/h în 1,8 secunde, iar viteza maximă este 210 km/h. Spiritus se încarcă în mai puţin de două ore şi poate circula fără reîncarcare aproximativ 480 de kilometri. Preţul pentru un model standard este de 20.000 de dolari, în timp ce pentru varianta Deluxe preţul urcă până la 150.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » GALERIE FOTO Prima maşină care produce bani în timp ce stă parcată: umple portofelul digital cu criptomonede