Antena Meniu Search
x

Video La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm anvelope second-hand. Ce spun specialiștii despre cauciucurile uzate

Cumpătare este sfatul pe care îl auzim tot mai des şi aproape singurul de care putem încerca să ţinem cont, în contextul actual. Şi apropo de cumpătare şi de economii, vine iarna. Asta înseamnă că trebuie să ne schimbam și anvelopele. Iar cele la mâna a doua par cel mai accesibile.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.10.2022, 14:42

Vezi și

Vine anotimpul rece, șoferii încep să își echipeze mașinile cu anvelope de iarna. Prețul pentru un cauciuc, nou, pornește de la 200-250 lei și urcă până la 500, în unele cazuri. Practic, s-au scumpit și cauciucurile. Iar asta apasă greu pe bugetul celor mai mulți, care se văd forțați să aleagă varianta cauciucurilor second-hand.

Sunt mai ieftine, dar oricine alege astfel de anvelope pune siguranța pe locul 2. 

În materialul video de mai sus, Cătălin Stoican, director service auto, vorbește despre anvelopele la mâna a doua și la ce pericolele sunt expuși șoferii care își echipează mașinile cu pneuri neconforme.

Cauciucuri de iarnă 2022. Şoferii riscă amenzi uriaşe

Nerespectarea prevederilor privind cauciucurile de iarnă constituie contravenție şi se sancţionează cu o amendă prevazută în clasa a IV-a de sancţiuni. Codur Rutier prevăzând această sancţiune la art.102, alin. 1, punctul 28 şi are următorul text: ''Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate''. 

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope neadecvate se sancţionează cu o amendaă din clasa a IV-a de sancţiuni cuprinsă înte 9 şi 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm anvelope second-hand. Ce spun specialiștii despre cauciucurile uzate