Antena Meniu Search
x

Video Maşini cu "daună totală", aduse din Statele Unite. Automobilele au fost oprite de Poliţia de Frontieră înainte de a fi recondiţionate şi vândute

Avem drumuri de o calitate îndoielnică, care sunt peticite de zeci de ani şi prea puţine şosele de viteză. În schimb, avem maşini cât să le umplem pe toate.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.12.2021, 07:51

Vezi și

Din păcate, la fel ca drumurile, multe dintre autoturisme nu sunt sigure. Şi asta pentru că zeci de maşini care au daună totală în urma accidentelor sunt aduse din afară, reparate de samsari în service-uri clandestine şi vândute apoi ca bune celor care nu-şi permit o maşină nouă. Deja, poliţiştii de frontieră au descoperit în portul Constanţa, în mai multe containere, autoturisme înregistrate cu "daună totală", care urmau a fi introduse în ţară. 

Maşinile au fost aduse din Statele Unite ale Americii, astfel că istoricul lor ar fi unul extrem de dificil de verificat. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acestea au daună totală, iar legislaţia din România prevede că astfel de autoturisme nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi comercializate ca second-hand. Sunt maşini care ar fi un pericol real pe şosele, chiar şi reparate - o spun răspicat poliţiştii de frontieră. Şi nu este pentru prima dată când acestea ar încerca să fie introduse în ţara noastră.

Alte două transporturi au fost aduse din Norvegia, unul din Olanda şi alte patru din Japonia, acolo vorbim despre tractoare, aşadar, cu acest transport din SUA vorbim în total de 8 astfel de containere cu maşini "daună totală". Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că acolo unde maşinile nu sunt reparate, sunt dezmembrate, iar componentele care nu mai pot fi folosite sub nicio formă ajung la gropile de gunoi, incendiate sau îngropate pe câmpuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri Auto » Maşini cu "daună totală", aduse din Statele Unite. Automobilele au fost oprite de Poliţia de Frontieră înainte de a fi recondiţionate şi vândute