Antena Meniu Search
x

Video Mașinile parcate neregulamentar în București vor putea fi ridicate de primăriile de sector. Tarifele pentru recuperare

Din această săptămână, maşinile lăsate neregulamentar pe marile bulevarde din Capitală pot fi ridicate şi de primăriile de sectoare. Iar asta înseamnă ca vor fi mai mulţi cei care pot rămâne fără autoturisme. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 01.04.2022, 14:44

Vezi și

Dacă până acum maşinile parcate neregulamentar pe bulevardele principale erau ridicate de Compania Municipală Managementului Transportului Bucureşti, odată cu dizolvarea acesteia sarcina va reveni în grija primăriilor de sector. Deja se întâmpla acest lucru în sectoarele 3, 4 şi 6, însă de acum se va extinde în tot Bucureştiul.

Maşinile ridicate vor fi duse în parcări special amenajate, iar pentru recuperarea lor, şoferii vor trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei. Este vorba în primul rând despre o taxă de ridicare de 200, respectiv 250 de lei pentru autoturismele mai grele de 5 tone, o taxă de transport între 150-200 de lei, respectiv o taxă de depozitare de 150 de lei pe zi. La un calcul simplu, şoferii vor plăti cel puţin 500 de lei. Aici se adaugă şi taxa pentru parcarea neregulamentară care poate ajunge la 725 de lei.

Cetăţenii care vor să sesizeze astfel de situaţii  se pot adresa atât Poliţiei Locale, cât şi Brigăzii Rutiere. Doar anul trecut s-au dat 39.000 de sancţiuni pentru maşini parcate în zone nepermise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri Auto » Mașinile parcate neregulamentar în București vor putea fi ridicate de primăriile de sector. Tarifele pentru recuperare