Antena Meniu Search
x

Video Olanda construiește prima maşină solară din lume. Start-upul a primit deja 150 de comenzi. Cât costă un astfel de vehicul

 Un start-up olandez a început producţia primei maşini solare din lume! Autovehiculul electric produs de compania Lightyear este dotat cu panouri solare pe capotă şi poate să ruleze două luni fără încărcare pe timp de vară în Amsterdam şi chiar şapte luni în Portugalia.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 14:14

Vezi și

Energia obţinută de la soare adaugă, zilnic, 70 de kilometri de autonomie, ceea ce o face a fi o maşină foarte economică. La început compania olandeză va produce doar o maşină pe săptămână, însă, de la jumătatea anului viitor, va realiza cinci bucăţi săptămânal.

Prima maşină solară din lume costă 250 de mii de euro, iar start-upul olandez a primit, deja, 150 de comenzi. Marea majoritate vin din partea unor firme de închirieri de autovehicule şi de ride-sharing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Olanda construiește prima maşină solară din lume. Start-upul a primit deja 150 de comenzi. Cât costă un astfel de vehicul