Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de maşini Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda, rechemate din cauza riscului de incendiu

Grupul Volkswagen va trebui să recheme peste 100.000 de vehicule hibride plug-in la nivel global din cauza riscului de incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului german de automobile, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 10:54

Grupul Volkswagen recheamă peste 100.000 de vehicule
Grupul Volkswagen recheamă peste 100.000 de vehicule - Shutterstock

Aproximativ 42.300 de proprietari de vehicule Volkswagen Passat, Golf, Tiguan şi Arteons din întreaga lume vor fi anunţaţi în legătură cu campania de rechemare a maşinilor ce prezintă risc ridicat de incendiu. Marca Volkswagen Audi trebuie să cheme 24.400 de vehicule, în timp ce Seat şi Skoda sunt de asemenea afectate.

Maşini hibride cu risc de incendiu

Există riscul de incendiu la vehiculele care conectează un motor cu ardere convenţional la un motor electric şi sunt încărcate printr-o priză, din cauza unei baterii de înaltă tensiune insuficient izolată, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit news.ro.

Cotidianul german Bild a citat autoritatea de reglementare KBA, spunând că ”fixarea inadecvată a capacului motorului poate duce la contactul cu piesele fierbinţi şi, ulterior, la incendiu”.  Până acum, 16 astfel de cazuri au fost raportate în Germania.

Rechemarea afectează mărcile VW, Audi, Seat şi Skoda, a mai spus Bild.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Peste 100.000 de maşini Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda, rechemate din cauza riscului de incendiu