Antena Meniu Search
x

Video RAR Auto-Pass. Românii care îşi vând maşina, obligați să obțină acest document. Ce conține și de când intră în vigoare

Veşti bune pentru cei care au în plan să-şi cumpere, la anul, o maşină second hand! Vânzătorii vor fi obligaţi să obțină de la Registrul Auto Român documentul RAR Auto-Pass, care va atesta istoricul real al maşinii. Cu alte cuvinte, cumpărătorul va şti exact pe ce dă banii. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 11.10.2023, 15:09

Vezi și

Noul program implementat de Registrul Auto Român RAR Auto-Pass va fi disponibil de la sfârșitul anului viitor.

Documentul va oferi o garanție cu privire la starea autoturismului, fie că vorbim despre starea tehnică, numărul de kilometri parcurși sau despre eventualele daune ascunse. Vânzătorul va fi obligat să obțină acest document, pe care să îl prezinte clientului, înainte de a-i vinde mașina.

Amendă de la 2000 la 5000 de lei, pentru modificarea kilometrajului

În prezent, în România, modificarea kilometrajului nu este considerată infracțiune, însă se sancționează cu amendă de la 2000 la 5000 de lei.

Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR) înfiinţează şi gestionează registrul electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România. Registrul este constituit din informaţiile obţinute de către RAR cu ocazia prestaţiilor care implică identificarea vehiculului rutier, ori cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice periodice în cadrul reprezentanţelor RAR sau al staţiilor de inspecţie tehnică periodică autorizate conform legislaţiei în vigoare, din informaţiile transmise RAR de către atelierele pentru inspecţia tahografelor şi/sau a limitatoarelor de viteză autorizate conform legislaţiei în vigoare, din informaţiile transmise RAR de către operatorii economici autorizaţi conform legislaţiei în vigoare care desfăşoară activităţi de reparaţii, de întreţinere, de reglări funcţionale, de modificări constructive şi de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi din informaţiile transmise RAR de către producătorii vehiculelor rutiere, reprezentanţii autorizaţi ai acestora, importatorii sau distribuitorii de vehicule rutiere noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Auto » RAR Auto-Pass. Românii care îşi vând maşina, obligați să obțină acest document. Ce conține și de când intră în vigoare