Antena Meniu Search
x

Restricţii de circulație în Ungaria. Şoferii de TIR, interzis în ţara vecină din această seară timp de 24 de ore

Şoferii de TIR au primit interzis pe teritoriul Ungariei, începând din această seară până duminică, la ora 23.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.11.2020, 10:46

Restricţii de circulație în Ungaria
Restricţii de circulație în Ungaria. Şoferii de TIR, interzis în ţara vecină din această seară timp de 24 de ore - Poliţia de Frontieră
  • Este interzis accesul tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.
  • Măsura este valabilă timp de 24 de ore.

Poliția de Frontieră a anunțat că autoritățile din Ungaria au instituit restricții de circulație în weekend pentru mașinile de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile sunt impuse de sâmbătă seara, de la ora 23.00, până duminică, la ora 23.00.

„Poliţiştii de frontieră români şi maghiari efectuează controlul comun pentru ieşirea din Romania (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, iar conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice”, transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se derulează în condiţii normale fără să fie afectat de aceste restricții, precizează Poliția de Frontieră.

"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, suplimentarea arterelor de control, redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună etc.).

În continuare, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât la ridicarea restricţiilor să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro", se mai arată în comunicat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Restricţii de circulație în Ungaria. Şoferii de TIR, interzis în ţara vecină din această seară timp de 24 de ore