Meniu LIVE
Search
x

Video "În trecere nu prea vezi, mai bine văd ăia care sunt pe jos". Zebre 3D, obstacole invizibile pentru șoferi

Soluţie inedită pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor de pietoni. În Satu Mare apar "zebre tridimensionale" în faţa cărora şoferii grăbiţi vor reduce viteza instinctiv. La prima vedere marcajele îţi dau impresia de obstacol. Dacă îşi vor dovedi eficienţa, vor fi amenajate mai multe. 

De Simona Vasiac la 21.09.2022, 11:37
Vezi și

Prima astfel de trecere pentru pietoni a fost amenajată în apropierea Școlii Gimnaziale Lucian Blaga. 

Maskulik Csaba, citymanager Primăria Satu Mare: Am decis să punem în cinci locaţii în Satu Mare, două vor fi în jurul unor şcoli. Şi încă trei pe artere principale din Satu Mare. O astfel de trecere de pietoni costă de 7.500 de lei plus TVA. 

Pe hârtie pare o idee bună, în condiţiile în care multe dintre accidentele rutiere se întâmplă tocmai în zonele cu treceri de pietoni. Pe stradă însă, oamenii încă nu văd diferenţ: O trecere normală. Nu văd diferenţe între trecerea asta şi altă trecere

În trecere nu prea vezi, mai bine văd ăia care sunt pe jos

Pe acelaşi subiect

Iar dacă autoritățile speră ca imaginea obstacolului vizual să îi determine pe șoferi să reducă viteza, oamenii spun că sistemul tridimensional nu va avea efectul dorit. 

La început da, după ce se vor obişnui oamenii nu vor mai băga în seamă. 

În trecere nu prea vezi, mai bine văd ăia care sunt pe jos. 

Dacă va funcţiona, autoritățile vor să amenajeze treceri de pietoni tridimensionale pe toate arterele aglomerate din oraș. Şi în Caransebeş au fost amplasate astfel de zebre pe mai multe străzi din oraș, în special în zona unităților de învățământ.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » "În trecere nu prea vezi, mai bine văd ăia care sunt pe jos". Zebre 3D, obstacole invizibile pentru șoferi