Antena Meniu Search
x

Video Treceri de pietoni 3D, pentru a preveni accidentele. Prima astfel de zebră, amenajată într-un oraş din România

Primăria din Satu Mare a găsit o soluţie inedită prin care speră să prevină accidentele rutiere la trecerile de pietonii. Este vorba despre aşa zisele "zebre tridimensionale" în faţa cărora şoferii grăbiţi vor reduce viteza instinctiv. La prima vedere, marcajele dau impresia că vei intra frontal în ele.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.09.2022, 13:48

Vezi și

"Cinci astfel de treceri de pietoni urmează să fie amenajate în Municipiul Satu Mare. Una dintre ele a fost deja amenajată în dreptul Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga din localitate. Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte oamenii sau şoferii, pentru că mulţi pietoni spun că efectul nu este tocmai vizibil", arată Simona Vasiac, reporter Observator.

O trecere de pietoni 3D costă 7.500 de lei + TVA

"Autorităţile spun că o astfel de trecere de pietoni costă 7.500 de lei + TVA, iar dacă efectul va fi cel scontat, atunci vor fi montate treceri de pietoni în cele mai aglomerate zone din oraş", spune Simona Vasiac, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Treceri de pietoni 3D, pentru a preveni accidentele. Prima astfel de zebră, amenajată într-un oraş din România