Antena Meniu Search
x

Peste 30 de intersecţii din Sectorul 1 vor fi supraînălţate, pentru a preveni accidentele rutiere

Clotilde Armand a anunţat că, până la sfârşitul anului, vor fi 35 de intersecţii supraînălţate în Sectorul 1, iar în preajma unităţilor de învăţământ vor fi construite mai multe treceri de pietoni supraînălţate, totul pentru a putea preveni mai bine accidentele rutiere.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 18:33

Peste 30 de intersecţii din Sectorul 1 vor fi supraînălţate, pentru a preveni accidentele rutiere
Peste 30 de intersecţii din Sectorul 1 vor fi supraînălţate, pentru a preveni accidentele rutiere - Facebook Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a fost demarat, în premieră pentru Capitală, programul de supraînălţare a intersecţiilor pentru a preveni accidentele rutiere.

Am demarat, în premieră pentru Capitală, programul de supraînălţare a intersecţiilor pentru a preveni accidentele rutiere. Până la sfârşitul anului, vom avea 35 de intersecţii supraînălţate, iar în preajma unităţilor de învăţământ vom construi mai multe treceri de pietoni supraînălţate.

Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră. În Sectorul 1 punem siguranţa pietonilor şi şoferilor pe primul plan”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Prima intersecţie supraînălţată, între străzile Roma şi Washington

Edilul a mai precizat că „prima locaţie este cea de la intersecţia străzii Roma cu strada Washington, unde deja am adus utilajele şi facem pregătirile de şantier”.

Aici, în perioada următoare, se vor executa lucrări de adaptare a trotuarelor la trecerile pentru pietoni supraînălţate, se va asigura sistemul de scurgere a apelor pluviale, se vor ridica căminele existente la cota amenajată a părţii carosabile supraetajată şi se vor monta stâlpi de protecţie delimitare acces pietonal între trotuar şi partea carosabilă”, a completat Armand. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Peste 30 de intersecţii din Sectorul 1 vor fi supraînălţate, pentru a preveni accidentele rutiere