Antena Meniu Search
x

Video Surpriză pentru o elevă care şi-a văzut nota de la BAC 2023. "Trebuia să îmi dea 10!"

Val de nemulţumiri după afişarea notelor la Bacalaureat. Elevii se plâng de subiectele la limba română şi spun că profesorii au fost prea duri la corectare. În 53 de licee din ţară niciun candidat nu a reuşit să treacă examenul maturităţii.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 04.07.2023, 18:23

Vezi și

Luni, cu sufletul la gură au stat elevii până la ora 11, atunci cand rezultatele au fost afişate online. Cei care au venit la avizier sunt cei care sunt hotărâţi să facă şi contestaţii. 

Elevă: "Am luat 7.70 la română! Trebuia să îmi dea 10!"

Revolta cea mai mare este legată de notele la limba şi literatura română. Controversa legată de sinonimul "de bună seamă" ar fi cântărit greu la notă, cu toate că Ministrul Educaţiei a transmis corectorilor să ia în calcul şi alte variante. Nici romanul "Ion" nu le-a picat bine candidaţilor. 

Promovabilitate la BAC înainte de contestaţii: 72,8%

72,8 la sută dintre elevii din România au promovat examenul maturităţii. Restul, peste 36 de mii de tineri, au rămas pe dinafară. Iar 53 de licee au rata de promovare zero la Bac. Cele mai mici note s-au întregistrat în judeţele Ilfov, Harghita, Teleorman şi Călăraşi. Clujul a fost detronat anul acesta de Brăila cu cele mai mari note din ţară. Urmează Iaşi, Bacau şi Alba. Pradoxal, ultimii doi ani se încadrează la cele mai mari note din istorie. Dacă ne uităm în urmă, în anul 2011, rata de promovare era de 45 la sută. A fost anul în care s-au introdus si camerele de supraveghere la bac. 

Elevă de nota 10

Doar 56 de elevi din ţară au luat 10 pe linie în acest an. Anastasia e printre cei cinci premianţi din Capitală. 

Anastasia: "Iniţial nu îmi venea să cred, pentru că ştiu că întotdeauna e loc de mai bine. Părinţii s-au bucurat foarte mult, chiar mai mult decât mine. Vreau să urmez o carieră în IT."

Absolvenţii aşteaptă note mai mari după contestaţii, ca să se poată înscrie la facultate. Concurenţa se anunţă mare pentru locurile pe bază de dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Bacalaureat » Surpriză pentru o elevă care şi-a văzut nota de la BAC 2023. "Trebuia să îmi dea 10!"