Antena Meniu Search
x

Video Bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă. Cine sunt românii care vor beneficia de măsură

Statul plăteşte taxa pentru creşă sau grădiniţă pentru angajaţii din firme care plătesc impozit pe profit. Măsura nu ţine cont de cât de mari sunt veniturile părinţilor. Suma se acordă unui singur părinte şi nu poate depăşi 1.500 de lei

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.01.2024, 11:48

Vezi și

De la începutul anului, părinţii angajaţi la firme plătitoare de impozit, primesc 1.500 de lei pe lună pentru creşă sau grădiniţă, pentru fiecare copil în parte. 

Măsura nu ţine cont de cât de mari sunt veniturile părinţilor

Măsura nu ţine cont de cât de mari sunt veniturile părinţilor însă aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care să arate că au copil şi cheltuieli cu creşa sau cu grădiniţa, cu o condiţie: instituţiile să aibă avizul Ministerului Educaţiei. 

Apoi există două variante prin care se pot cheltui aceşti bani: fie angajatorul virează suma direct în contul unităţii de învăţământ ori părintele achită taxele şi mai apoi le decontează de la firmă, cu ajutorul facturii. 

Suma se acordă unui singur părinte şi nu poate depăşi 1.500 de lei

Suma se acordă unui singur părinte şi nu poate depăşi 1.500 de lei. Poate însă să fie mai mică, dacă taxa cerută de şcoală este 600 de lei, spre exemplu. Măsura este bună atât pentru angajat dar şi pentru angajator pentru că firma o să scadă din impozitul pe profit, banii primiţi de la Guvern şi oferiţi mai apoi părinţilor. 

Este o măsură care ar putea să ajute mulţi părinţi în contextul în care anul trecut în România au fost 530.000 de preşcolari şi 30.000 de copii înscrişi la creşă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Bani de la stat pentru creşă şi grădiniţă. Cine sunt românii care vor beneficia de măsură