Antena Meniu Search
x

Video Bătrânii nevoiași din Iași primesc ajutor de Crăciun. Despre ce sumă este vorba și ce condiții trebuie să îndeplinească

Mii de bătrâni din Iaşi vor primi şi în acest an vouchere cu care îşi vor putea cumpăra alimente pentru masa de Crăciun. Tichetele sociale sunt acordate de primărie, iar la ghişee au început deja să se formeze primele cozi. Însă, pentru a intra în posesia banilor, oamenii trebuie să îndeplinească o condiţie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.12.2022, 14:10

Vezi și

”Vorbim despre tichete în valoare de 100 de lei, care le sunt distribuite zilele acestea pensionarilor, iar singura condiție de a beneficia de aceste tichete este ca pensia să nu depășească suma de 1300 de lei. Sunt mulți cei din Iași în această situație, mai mulți decât în anii trecuți, mai ales că și suma a fost mărită. Spre exemplu, anul trecut se dădeau tichete pentru pensii puțin mai mici decât acum. Vorbim de un total de 14.000 de pensionari care primesc aceste tichete valorice, în aceste zile, înainte de sărbători.

A început distribuirea încă de vineri, iar în primele zile erau mii de oameni veniți să-și ridice acești bani. Mulți dintre ei ne spuneau că sunt singurii bani pe care îi au pentru masa de Crăciun, pentru că pensiile nu le ajung pentru astfel de lucruri. Ne spuneau cei de la Direcția de Asistență Comunitară, care se asigură de distribuirea acestor tihete că vorbim despre un număr mai mare de bătrâni, care ridică tichetele înainte de sărbători.

În jur de 70% din beneficiari, deși aceste tichete se vor da timp de trei luni, dar mai mult ca niciodată se pare că oamenii au nevoie de ajutor suplimentar, mai ales că pot folosi tichetele într-un număr de 400 de magazine din Iași”, a transmis reporterul Observator, Clara Mihociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Bătrânii nevoiași din Iași primesc ajutor de Crăciun. Despre ce sumă este vorba și ce condiții trebuie să îndeplinească