Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Companiile de stat, în fruntea topului marilor datornici

Companiile de stat uită să îşi plătească taxele şi impozitele, culmea, tot la stat. Un top zece al celor mai datornice companii publice arată că, însumate, restanţele acestora la buget de stat au ajuns anul trecut la aproape 270 de milioane euro.

de Redactia Observator

la 08.12.2018 , 11:46

Companiile de stat uită să îşi plătească taxele şi impozitele, culmea, tot la stat. Un top zece al celor mai datornice companii publice arată că, însumate, restanţele acestora la buget de stat au ajuns anul trecut la aproape 270 de milioane euro, cât bugetul unui oraş mare din ţară, cum ar fi Timişoara.

Cap de listă este Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie electrică din ţară, cu datorii la bugetul de stat de 102 milioane de euro în 2017. Din banii aceştia, statul ar fi putut construi 20 de spitale orăşeneşti cu peste 100 de paturi.

Pe locul 2 în top datornicilor este producătorul de energie electică Electrocentrale Constanţa care a înregistrat restanţe de aproximativ 50 milioane de euro. Cu această sumă s-ar fi putut construi, spre exemplu, 8 km de autostradă.

Vezi și

Pe cel de-a treia poziţie, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, vom plasa Societatea Naţională a Cărbunelui. Aceasta are creanţe de 26 milioane de euro, o sumă de 6 ori mai mare decât nota de plată pentru Zilele Bucureştiului în 2018.

Societatea Naţională Imbunătăţiri Funciare are la rândul ei impozite şi taxe neplătite la buget de 21 milioane de euro, milioane cu care s-ar fi putut reabilita termic aproximativ 4.000 de locuinţe din Capitală.

Şi, dacă tot vorbim despre Bucureşti, RADET- compania care încălzeşte locuinţele celor din Capitală- a acumulat anul trecut datorii de 14 mililioane de euro Cu aceşti bani, Primăria Capitalei ar fi putut cumpăra 23 de autobuze electrice.

Topul este continuat de societatea de Reparaţii Locomotive C.F.R Braşov şi Societatea de Transport Public Timişoara, ambele cu restanţe de 13 milioane de euro. Ultimele poziţii din top sunt ocupate de Termoelectrica, Regia Autonomă de Transport Public Iaşi şi Metrom cu datorii cuprinse între 9 şi 12 milioane euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri economice » Companiile de stat, în fruntea topului marilor datornici