Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marile magazine, luate cu asalt înainte de sosirea Crăciunului

Cine a lăsat pe ultima sută de metri cumpărăturile de sărbători, trebuie să îndure acum aglomeraţia din magazine şi din trafic! Cea mai antrenantă competiţie se dă printre rafturi. Sunt vânate produsele din carne, dar şi cozonacii.

de Redactia Observator

la 23.12.2018 , 21:34

Cine a lăsat pe ultima sută de metri cumpărăturile de sărbători, trebuie să îndure acum aglomeraţia din magazine şi din trafic! Cea mai antrenantă competiţie se dă printre rafturi. Sunt vânate produsele din carne, dar şi cozonacii. La sate, în schimb, e mai linişte. Gospodarii au cămările şi frigiderele pline cu produse pregătite chiar de ei, cu mult timp înainte. Aşa că acum aşteaptă, în tihnă, sosirea Crăciunului.

Cărucioare pline şi oameni pe fugă. Este tabloul din supermarketuri, cu două zile înainte de Crăciun. Lista de cumpărături e lungă. Iar bătălia cea mai mare se dă la raionul cu carne, dar şi în faţa rafturilor cu prăjituri. 

Cumpărăturile pe ultima sută de metri s-au dovedit profitabile pentru cei care erau în căutarea unui brad artificial. Pomii au avut reduceri şi de 70 la sută astăzi. 

Vezi și

Mai fericiţi la capitolul cheltuieli sunt cei cu rude la ţară. Sumele lăsate la casele de marcat se reduc astfel la jumătate. 

Luni, 24 decembrie, hipermarketurile funcţionează după program scurt, iar în ziua de Crăciun vor avea uşile închise. 

Asta nu-i afectează pe românii care au dat gata demult pregătirile. În casa acestei familii dintr-un sat mureşean, stau aliniate damigene cu vin şi ţuică, slănină şi cârnaţi puşi la uscat. 

Iar în cămară, e raiul murăturilor şi al compoturilor. Borcane întregi se află pe rafturi. Toate fructele şi legumele sunt culese din propria grădină şi pregătite după reţete tradiţionale. Aşa că din marile magazine, lor nu le mai rămâne nimic de cumpărat. Acum e timpul pentru zile de tihnă, în familie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Marile magazine, luate cu asalt înainte de sosirea Crăciunului