Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Microvacanțele, excursii chiar și de o zi în străinătate, la modă în 2019

O zi liberă poate înseamna o excursie în afara ţării. Este tendinţa anului 2019. Şi totodată, cel mai bun medicament pentru stresul de la serviciu. Microvacanţele sunt escapade de 24 până la 36 de ore.

de Redactia Observator

la 07.01.2019 , 00:55

O zi liberă poate înseamna o excursie în afara ţării. Este tendinţa anului 2019. Şi totodată, cel mai bun medicament pentru stresul de la serviciu. Microvacanţele sunt escapade de 24 până la 36 de ore. Adică, pleci dimineaţa devreme şi te întorci noaptea târziu, timp în care nu vizitezi atracţii turistice, ci doar te bucuri de atmosfera destinaţiei, la shopping sau la terase. Mulţi dintre cei care vor să călătorească, dar nu au când, profită de această soluţie şi vizitează oraşele Europei. Iar Viena, Lisabona sau Paris sunt primele opţiuni.

Să călătoreşti des, pe bani puţini, a devenit o modă. Ritmul alert în care trăim i-a învăţat pe mulţi să se bucure de fiecare oportunitate - oricât de scurtă - pentru a evada din rutină.

Micro vacanţele sunt o opţiune pentru cei care nu au timp de un concediu în adevăratul sens al cuvântului, dar care vor să vadă cât mai multe într-un timp scurt. Şi, până la urmă, 24 de ore sunt suficiente pentru a te bucura de o cafea pe malul Senei sau pentru a vizita cât mai multe muzee în Paris.

Vezi și

Un lucru confirmat şi de specialiştii în turism. Viena, Lisabona, Barcelona, Amsterdam, Ljublijana şi Paris sunt destinaţiile preferate pentru vacanţe-fulger. Cum timp de muzee nu prea e, turiştii se rezumă la plimbări pe străzi, se bucură de atmosfera boemă a oraşelor sau de gastronomia locală.

Cine merge în capitala Sloveniei îşi rezervă şi un tur gastronomic, în care degustă specialităţi locale şi vin fiert. Parisul este ales pentru aerul romatic şi pentru cafenelele mereu pline. În timp ce unii români îmbrăţişează ideea unei astfel de ieşiri, alţii preferă călătoriile mai rare, dar mai lungi.

În unele oraşe europene, există şi varianta tururilor gratuite, în care un ghid local îţi arată cele mai importante locuri şi îţi prezintă istoria lor, în doar câteva ore. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri economice » Microvacanțele, excursii chiar și de o zi în străinătate, la modă în 2019