Antena Meniu Search
x

Video Primele verdeţuri din acest sezon al căror preţ a explodat în pieţe. Un kilogram ajunge până la 20 de lei

Suntem la sfârşit de februarie, aşa că putem pofti deja la prima salată cu ceapă verde, spanac şi ridichi. Mai ales că este explozie de verdeţuri în serele agricultorilor români. Iar dacă producătorii au păstrat preţurile de anul trecut ca să nu-şi piardă clienţii, în pieţe românii trebuie să deschidă portofelul larg. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 21:45

Vezi și

În solariile familiei Buciuman din Maramureş este o mare de verdeaţă. Munca nu a fost uşoară, dar acum producătorii culeg, în sfârşit, primele roade. 

Claudiu Buciuman, producător: A fost mai repede anul asta. Am pus ceapă, usturoi, spanac, salată, urmează ridichile, morcovii semănaţi. Pun balegărm unde facem căldura am semănat deja răsadurile pentru a doua recoltă. Preţurile au rămas la fel, nu putem mai mult să cerem, omul nu are de unde că mai întâi îşi plateste facturile şi apoi ce rămâne îşi ia de mâncare.

Nu pe acelaşi principiu merg însă şi vânzătorii din pieţe care au încărcat nu doar tarabele, ci şi... preţurile. Dacă la poarta producătorului, kilogramul de spanac costă 20 de lei, iar pătrunjelul şi salata nu depăşesc 2 lei, în piaţă verdeţurile de primăvară costă ceva mai mult. 

Vânzător: Cam cu 20% mai scump decât anul trecut. 

Pe acelaşi subiect

Pieţele bat supermarketurile în preferinţele românilor

Client: E mai bine în piaţă şi trebuie să ajutăm şi producătorii noştri şi să rămână banii la noi în ţară şi să nu cumpărăm de afară toate porcăriile.

Oricât ar costa, primele verdeţuri din an sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale, numai bună pentru detoxifierea de primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Primele verdeţuri din acest sezon al căror preţ a explodat în pieţe. Un kilogram ajunge până la 20 de lei