Antena Meniu Search
x

Video Porcul, "leguma" preferată a românului. Ce sfaturi au nutriţioniştii pentru meniul de după sărbători

Cea mai bună "legumă" e porcul. Asta este teoria pe care cei mai mulţi români o păstrează cu sfinţenie, atât în perioada sărbătorilor de iarnă, dar chiar şi după. Deşi mesele au fost îmbelşugate, oamenii nu vor să renunţe la preparatele tradiţionale din carne. Specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc însă să evităm alimentele grele şi să includem cât mai multe verdeţuri în regimul nostru.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 08:47

Vezi și

Deşi sărbătorile de iarnă s-au încheiat, carmangeriile nu duc lipsă de clienţi. După ce românii au petrecut sărbătorile cu mesele pline de bucate şi alcool, acum, aceştia încearcă să renunţe la excese.    

Mioara Pavel, SJU Deva: Este un abuz de grăsimi saturate care automat au un impact asupra corpului. Dacă aceste alimente sunt asociate şi cu consumul de alcool agresiunea asupra pancreasului este destul de semnificativă. 

Chiar dacă savoarea preparatelor parcă nu există fără un pic de carne, medicii trag un semnal de alarmă şi ne sfătuiesc să rărim consumul acesteia. 

Mioara Pavel, SJU Deva: Deci carnea care se foloseşte la cârnaţi , la friptură, în perioadele de sărbătoare, este bine să fie consumată rar. Adică o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni findcă este o carne proinflamatoare. Este răspunzătoare de boli metabolice de gen gută, infarct miocardic, hipertensiune. 

Părerile românilor sunt însă împărţite

Localnic: De porc, în rest mănânc de pui şi peşte.

Localnic: Au fost şase săptămâni de post, în care a fost mâncare vegetariană şi trebuie acum consumată cu măsură. 

Reporter: Mâncaţi mai multe legume şi fructe sau nu? 

Localnic: Aşa ar trebui, aşa ar trebui, pentru că masa de Crăciun a fost tare bogată şi s-ar putea să ne facă rău.

Iar dacă nu pot renunţa complet, specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să consume cu grijă preparatele din carne de porc, sau să le înlocuiască cu o variantă mai slabă caloric, cum ar fi carnea de curcan sau cea de peşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Porcul, "leguma" preferată a românului. Ce sfaturi au nutriţioniştii pentru meniul de după sărbători