Antena Meniu Search
x

Programul IMM Invest, blocat înainte de a porni. Înregistrările vor fi reluate de la zero

Lansat cu surle şi trâmbiţe, Programul IMM Invest s-a blocat înainte de a porni. Aplicaţia nu este accesibilă nici la această oră, aşa că firmele afectate de criza coronavirusului nu pot accesa liniile de credit garantate de stat. Numărul mare de solicitări a blocat site-ul încă de vineri, iar înregistrările vor fi reluate de la zero. Când? Încă nu ştim. Antreprenorii aşteaptă programul guvernamental ca pe ultimul colac de salvare din criză.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 22:59

Vezi și
  • Programul IMM Invest, blocat din cauza numărului mare de solicitări
  • Antreprenorii români au nevoie de ajutor urgent

Florin Citu, ministrul Finanţelor - Comisia Europeană ne-a aprobat o facilitate de 800.000 euro pentru o companie. Este un program care dorește să repornească economia.

Dar care a debutat cu stângul. Din cauza numărului mare de accesări site-ul s-a blocat la scurt timp de la lansare.

Dumitru Nancu, director general FNGCIMM - 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132 de mii de conexiuni. În Romania, după cum știți, sunt 475 mii de IMM.

Nicio societate nu s-a putut înregistra vineri pe platforma IMM Invest. Dan Pastiu este fondatorul unui lanţ de restaurante de tip fast-food. Pandemia de coronavirus i-a afectat serios business-ul. Din cele 50 de locaţii la nivel naţional, doar 16 ami sunt deschise. Şi funcţionează în regim de avarie.

Dan Pastiu, fondator Dabo Doner - Am închis foarte multe din mall-uri, în oraşele în care aveam mai multe locaţii am rămas pe delivery cu una - maxim două. 75 la sută din angajaţi sunt în somaj tehnic.

Dacă în alţi ani, în această perioadă, număra profitul, acum numără pierderile. Vânzările au scăzut cu aproape 70 la sută.

Firmele românești au nevoie de ajutor de la stat

Dan Pastiu are peste o mie de salariaţi în 30 de firme. Ca să îi poată reangaja pe toţi după repornirea economiei, are nevoie de bani. Creditele garantate de stat ar putea fi colacul de salvare.

Dan Pastiu, fondator Dabo Doner - Avem cheltuieli care merg chiar dacă noi am oprit activitatea. Avem nevoie și de credite de investiții, pentru o retehnologizare, să putem optimiza costurile, să venim cu produse de criză, cu prețuri mai mici.

Claudiu Vrînceanu, consultant business - Programul IMM Invest este util pe termen scurt, intrucât rezolva nevoia aceatsa de finantare pentru firmele din România.

După ce se înregistrează în programul IMM Invest, antreprenorii trebuie să aştepte decizia băncilor care vor analiza planul de business şi situatia firmei.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt aşteptate să se inscrie in Programul guvernamental IMM Invest, pentru a beneficia de credite finanţate cu dobândă şi comisioane zero. Pot accesa pana la 800 de mii de euro fiecare. Plafonul maxim de garantare este de 15 miliarde lei, adică peste 3 miliarde de euro.

Durata maximă a finanţării este de şase ani pentru creditele de investiţii. Creditele pentru capital de lucru pot fi acordate pe trei ani şi pot fi prelungite cu cel mult încă trei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Programul IMM Invest, blocat înainte de a porni. Înregistrările vor fi reluate de la zero