Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Topul judeţelor în care se fac cele mai multe angajări. Domeniul în care se caută cu disperare specialişti

Peste 230.000 de noi locuri de muncă au fost postate de la începutul anului până la începutul lunii septembrie, potrivit unei platforme de recrutare online. 

de Angela Bertea

la 17.10.2024 , 08:00

Potrivit unei platforme de recrutare online, peste 230.000 de locuri noi de muncă au fost postate, de la începutul anului pana la sfârșitul lunii septembrie. Daca vi se par multe, să ştiţi că sunt în scădere cu aproximativ 15% faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă. Jumătate dintre ofertele de muncă au venit din partea angajatorilor din Bucureşti şi Ilfov. 110.000 de joburi fiind disponibile numai în Capitală. Apoi, urmează Clujul, însă la distanță mare față de București, aproape 40.000 de joburi postate în primele 9 luni ale anului. Pe locul al treilea se află Iașiul, cu 34.000 de joburi, urmat de Brașov și Timiș.

La polul opus cele mai puţine oportunități de angajare au fost in Județele: Ialomița, Mureș, Brăila, Argeș și Neamț, cu mai puţin de 20.000 de joburi postate. Totodată, și salariile sunt mai mici în aceste judete cu aproximativ 15-20%.

Principalul domeniu în căutare de angajaţi rămâne în continuare cel al vânzărilor. În prezent 23.000 de locuri de muncă sunt postate, doar pe platforma care a realizat respectiva analiză, joburi atât pentru România și străinătate. 

Articolul continuă după reclamă
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Topul judeţelor în care se fac cele mai multe angajări. Domeniul în care se caută cu disperare specialişti