Antena Meniu Search
x

Video Grădiniţele de vară, la fel de căutate ca marile universităţi. Părinţii se plâng că sunt prea puţine de stat, iar cele private cer şi 3.000 de lei pe lună

Grădiniţele de vară sunt la fel de căutate ca marile universităţi ale lumii! În Capitală, sunt doar 20 de stat deschise în iulie şi august pentru peste 35.000 de copii. Prea puţine, se plâng părinţii care nu au mai prins locuri la înscrieri şi care trebuie să plătească acum pentru bone sau grădiniţe private mai bine de 3.000 de lei pe lună.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.07.2022, 19:45

Vezi și

Doar două, trei sau patru grădiniţe de stat sunt deschise în fiecare sector pentru lunile iulie şi august, alternativ. Cele mai multe, în sectoarele 1 şi 6. Locurile sunt oricum prea puţine dacă ne raportăm la numărul copiilor din Capitală. "500 de locuri disponibile. Cererea este foarte mare, a fost mai multe numarul de cereri depuse faţă de numărul de locuri disponibile. De aceea, în sectorul 4, mai sunt deschise pe timp de vara 5 afterschool-uri", a declarat Violeta Boerescu, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 4. "În luna iulie, 280 de copii. Avem în această gradiniţă şi copii ucraineni în calitate de audienţi care se bucură de acest program", a declarat Cristina Tofan, educatoare.

În sectorul 2, sunt doar 360 de locuri disponibile pentru 10.000 de preşcolari

În sectorul 2, sunt doar 360 de locuri disponibile pentru 10.000 de preşcolari. Doar cei norocoşi se distrează acum, în vacanţă, în spaţiul din curtea unităţilor de învăţământ. Şi la privat, grădiniţele de vară sunt la fel pline. "Cuprind foarte multe excursii tematice, atât la muzee, cât si tabere de drumetie, înot. Spre exemplu, saptamana viitoare vom merge in judetul Buzau, acolo vom vizita Vulcanii Noroiosi, mergem la tabra de sculptura de la Magura", a declarat Cristina Gavrilă, director grădiniţă privată. La această grădiniţă, costurile ajung la 2.500 de lei pe lună. Sunt însă şi intituţii private mult mai scumpe. În zona de nord a Capitalei, părinţii care îşi permit plătesc şi peste o mie de euro pe lună pentru activităţile de vară ale copiilor.

La stat, părinţii plătesc doar masa şi gustările copiilor. Undeva la 18 lei pe zi. Iar părinţii care nu au găsit nicio soluţie până acum au apelat tot la bona din timpul anului, care poate costa acum în Bucureşti, între 100 şi 200 de lei pe zi. Cei mai norocoşi rămân copiii cu bunici aproape. Sau cei cu părinţi care îşi desfăşoară jobul de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Grădiniţele de vară, la fel de căutate ca marile universităţi. Părinţii se plâng că sunt prea puţine de stat, iar cele private cer şi 3.000 de lei pe lună