Antena Meniu Search
x

Video Învăţătoare acuzată că a bătut cu cartea în cap o elevă de 8 ani. Fetiţei îi e frică să mai meargă la ore şi se blochează la porţile şcolii. Bunică: Să dea într-un copil ca într-un animal?

Educaţie cu cartea in cap, la propriu. O învăţătoare e acuzată că a lovit o fetiţă de opt ani şi a ameninţat-o că o tunde. Culmea, învăţătoarea nu avea ce să caute la catedră. E pensionară. Nimeni nu ştie cum a ajuns să înlocuiască o altă învăţătoare, care se îmbolnăvise şi era în concediu medical. Conducerea şcolii nu a fost de găsit, iar Inspectoratul Şcolar Maramureş şi poliţia au deschis anchete. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.09.2021, 22:00

Vezi și

Bunică: Plânge într-una. O bătut-o doamna profesoară. O prins-o de păr. O tras-o de păr i-o zis fetiţei: Vrei să îţi tai părul ăsta jos?

Copil timid oricum, de atunci, fetiţa de opt ani s-a închis şi mai mult în ea. De joia trecută, când i-a povestit în lacrimi bunicii prin ce a trecut, nici nu mai vrea să meargă la ore. Învăţătoarea suplinitoare a speriat-o în aşa hal încât la porţile şcolii se blochează şi nu poate fi convinsă în niciun chip să intre.

Bunică: Şi după ce o tras-o de cap i-o zis să scoată o carte din ghiozdan. Fata, de frică, n-o mai ştiut ce să scoată. S-o dus ea şi-o scos cărţile din ghiozdan şi tot în cap i-o dat până o ameţit-o pe fetiţă.

Totul ar fi pornit după ce copila a scos limba la un coleg.

Pe acelaşi subiect

Bunică: A treia zi la şcoală să dea într-un copil ca într-un animal, doamnă scumpă? Fetiţa asta de trei ani de zile n-o umblat pe picioarele ei. Am umblat cu ea pe la toţi mediciiO trimit la şcoală să înveţe un pic, să fie mai deşteaptă, să o bată? Să o chinuie?

Învăţătoarea acuzată e pensionară. Copiii s-au trezit cu ea la catedră, după ce doamna lor a intrat în concediu medical. După ce bunicii fetiţei s-au interesat de incident, femeia nici n-a mai apărut la şcoală.

Fostă directoare-reporter: O greşit şi i-o părut rău.

- Recunoaşte că o fost de vină.

- Da!

- Azi n-o mai venit!

- O adus-o directoarea.

Bunic: Şi dacă o chemat-o nu trebuia să îi facă o evaluare psihologică?

Directoarea şcolii este de negăsit.

Ligia Duruș, inspector Şcolar Judeţean: "Se vor face verificări şi la faţa locului şi vom lua măsuri".

Ionela Cozma, IPJ Maramureș: Au fost luate declaraţii urmând să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

La audieri, învăţătoarea pensionară a recunoscut că a bruscat copilul, dar nu şi că l-a lovit cu manualele. Bunicii fetei vor să o ducă la psiholog. O astfel de agresiune poate lasă răni adânci.

Cecilia Ardusătan, psiholog: Le distruge stima de sine. Pot să ajungă la depresie, atacuri de panică.

Specialiştii avertizează părinţii că e important să nu ascundă astfel de agresiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Învăţătoare acuzată că a bătut cu cartea în cap o elevă de 8 ani. Fetiţei îi e frică să mai meargă la ore şi se blochează la porţile şcolii. Bunică: Să dea într-un copil ca într-un animal?