Antena Meniu Search
x

Video Pragul de şase la mie a fost desfiinţat, şcolile rămân deschise. Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână, profesorii au nevoie de certificatul verde

Şcolile rămân deschise indiferent de numărul de infectări, în toate localităţile. Este noul scenariu în care vor juca elevii şi profesorii de săptămâna viitoare. Pragul de şase la mie, de la care se închideau unităţile de învăţământ, a fost eliminat. În Bucureşti, incidenţa a fost astăzi de 6,3. Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a anunţat că ia în calcul testarea prin salivă a copiilor o dată sau de două ori pe săptămână, dar şi certificatul verde pentru profesori.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 19:09
Vezi și

Se schimbă schimbarea în şcoli. Dacă astăzi profesorii din Capitala erau pregatiti să îi anunţe pe elevi că de săptămâna viitoare vor învaţa în online, regulile jocului s-au modificat din mers. "Indiferent de rata de incidenţă, copiii să meargă la şcoală cu prezenţa fizică", a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. "Vom putea să menţinem pe modelul grădiniţelor şi scolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Elevii au fost cei mai încântaţi după anunţul autorităţilor. Pentru părinţi, însă, bucuria nu e la fel de mare. Părerile sunt împărţite. Odată ce şcolile rămân deschise indiferent de rata de incidenţă din fiecare localitate, atunci singura regulă care intră în vigoare este că o clasă intră automat în online dacă apare un caz de îmbolnăvire în colectiv. În Capitală, de exemplu, mai bine de jumătate din unităţile de învăţământ au clase sau grupe în această situaţie.

6.874 de clase au cursuri suspendate din cauza infectărilor, iar 8470 elevi s-au îmbolnăvit

Testare intensivă în şcoli este următorul pas. "Ministrul Educației anunța ieri că 99% dintre părinți nu vor să testeze copiii, ceea ce este trist, de aceea poate încercăm cu teste cu salivă, vom vedea ce putem să facem", a declarat Florin Cîţu, premierul României. Certificatul verde pentru profesori ar fi încă o variantă luată în calcul. "Vaccinarea să fie obligatorie pentru profesori, noi suntem cei care luăm contact cu ei poate mai mult decât în autobuz sau metrou", a declarat Cristina Senoş, învăţătoare.

Până atunci, în şcoli cazurile se înmulţesc, iar cursurile trec în online de la o zi la alta. Până acum, 6.874 de clase au cursuri suspendate din cauza infectărilor, iar 8.470 elevi s-au îmbolnăvit de COVID-19. "Avem 34 de elevi infectaţi, aproape 500 de copii in online, patru cadre didactice care sunt in online, intr-un numar de 2081 de copii si 150 de cadre didactice", a declarat directoarea unei şcoli din Timişoara. Guvernul a aprobat şi indemnizaţia pentru părinţii ai căror copii sunt nevoiţi să facă şcoala online. Măsura se aplică doar în cazul în care elevii au vârsta mai mică de 12 ani, iar suma va fi de cel mult 2500 de lei pe lună pentru un singur părinte.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Pragul de şase la mie a fost desfiinţat, şcolile rămân deschise. Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână, profesorii au nevoie de certificatul verde