Antena Meniu Search
x

Rezultate evaluare naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi la examen în Galați

Elevii îşi află rezultatele la Evaluare naţională 2020 pe edu.ro. Notele obţinute de elevii din judeţul Galați, la examenul de evaluare naţională, le veţi găsi pe observatornews.ro, imediat după ce vor fi publicate pe evaluare.edu.ro.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 13:35

Rezultate evaluare naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi la examen
Rezultate evaluare naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi la examen
  • Notele la Evaluarea Naţională le aflaţi pe observatornews.ro şi evalaure.edu.ro

Notele elevilor din judeţul Galați. Rezultatele obţinute de elevii la examenul de evaluare naţională le veţi găsi pe evaluare.edu.ro şi www.observatornews.ro, alături de toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din România: subiecte şi barem evaluare naţională 2020.

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi publicate anonimizat

Peste 170.000 de elevi au trecut prin emoțiile probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a din 2020. Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Evaluare Națională 2020, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 22 iunie, până în ora 14:00. 

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de matematică, în momentul predării lucrării scrise.

Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

JJ0000000

Model de cod unic aferent candidatului, unde JJ este indicativul judeţului

Citeşte şi: Subiecte și barem Limba și literatura română Subiecte și barem Matematică

Evaluare națională - cum se calculează media

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la clasa a IX-a.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.

Ce urmează după ce ai aflat rezultatele la Evaluarea Naţională 2020

 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, pe 22 iunie vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Naţională 2020, până în ora 14:00. 

Tot pe 22 iunie, în intervalul orar 16,00 - 19,00, dar şi pe 23 iunie, în intervalul orar 8,00 - 12,00, pot fi depuse contestaţii, atât în format fizic, cât şi electronic. 

Contestaţiile se vor soluţiona în perioada 23-26 iunie 2020.

Pe 27 iunie 2020 vor fi afişate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţilor.

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii".

Admiterea la liceu - repartizare

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. 

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere

MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Evaluarea Naţională - Limba şi literatura română - subiecte şi barem

La proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 161.038 de candidaţi, iar 11.490 (6.7%) de candidaţi nu s-au prezentat la examen - dintre aceştia, 166 de candidaţi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi.

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susţine examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3(trei) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate pe observatornews.ro.

Joi, 10.311 elevi au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Evalurea Naţională - Matematică - subiecte şi barem

Prezenţa la proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale a fost de 93,1%. 

Un număr de 3 (trei) candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu), afirmă ministerul.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate pe observatornews.ro.

În cazul unei candidate din judeţul Hunedoara, care acuza senzaţii de disconfort abdominal, a fost necesară intervenţia echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigaţii. Eleva va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională - 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Rezultate evaluare naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi la examen în Galați