Antena Meniu Search
x

A apărut baremul de notare la matematică, la examenul de Evaluare Națională 2020. Cum se rezolvau subiectele

Barem notare. Astăzi a avut loc proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională. Baremul de notare a fost publicat pe edu.ro. Iată cum se rezolvau subiectele.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 15:08

  • La matematică s-au dat trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare
  • Rezultatele vor fi anunțate pe 22 iunie

Toate subiectele din proba la matematică au fost obligatorii, iar zece puncte, din totalul de 100, se acordă din oficiu. 

La matematică s-au dat trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, împărţite în câte 6 cerinţe a căror rezolvare corectă aduce 5 puncte elevilor.

Citește și:

Rezolvare subiect I, la Evaluare Națională - proba de matematică

Rezolvare subiect II, la Evaluare Națională - proba de matematică

Rezolvare subiect III, la Evaluare Națională - proba de matematică

Evaluarea Naţională 2020. Barem de corectare la matematică

În baremul de corectare al probelor de la Evaluarea Naţională este spcificat faptul că la Subiectul I se punctează doar rezultatul corect, astfel elevii obţin fie 5 puncte, pentru fiecare cerinţă rezolvată, fie 0. 

La subiectele 2 şi 3, pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul coresponzător. Mai mult, se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem. 

Subiectele la matematică

Rezultate Evaluarea Națională 2020 - schimbări majore

Rezultatele vor fi anunțate pe 22 iunie, însă publicarea lor va fi făcută în mod anonim.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de matematică, în momentul predării lucrării scrise.

Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Calendarul evaluării naționale

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2020 sunt anunțate pe 22 iunie, până în ora 14.00. Contestațiile sunt depuse în aceeași zi, între orele 16.00 – 19.00, dar și în ziua următoare, 23 iunie, între 08.00 – 12.00.

Pentru prima dată, contestațiile pot fi depuse online. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit online și o declarație-tip, în care menționează faptul că au luat cunoștință de nota primită în urma soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații care sunt minori, declarația este semnată și de către părinți sau reprezentanții legali.

Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, pe 27 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » A apărut baremul de notare la matematică, la examenul de Evaluare Națională 2020. Cum se rezolvau subiectele