Antena Meniu Search
x

Rezultate finale Evaluare Naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi după contestații

Rezultate finale Evaluare Națională 2020. Elevii care au depus contestații la notele primite la examenul de Evaluare naţională 2020 află astăzi rezultatele finale, publicate pe edu.ro. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.06.2020, 11:49

Rezultate finale Evaluare Naţională 2020
Rezultate finale Evaluare Naţională 2020 - Hepta
  • Notele finale ale elevilor sunt afișate, astăzi, 27 iunie 2020, după soluționarea contestațiilor.
  • Numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale sunt publicate în format anonimizat.

Notele finale ale elevilor sunt afișate, astăzi, 27 iunie 2020, după soluționarea contestațiilor, la centrele de examen, dar și online pe site-ul Ministerului Educației.

Peste 170.000 de elevi au trecut prin emoțiile probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a din 2020. Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. 

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a GDPR, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit în momentul predării lucrării scrise.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Evaluare națională - cum se calculează media

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Media generală obținută la Evaluare Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la clasa a IX-a.

Admiterea la liceu - repartizare

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere

MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Rezultate finale Evaluare Naţională 2020. Edu.ro publică notele obţinute de elevi după contestații