Antena Meniu Search
x

"România educată" e doar un vis. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la abandon şcolar: situaţie dramatică în mediul rural

România educată rămâne doar un deziderat! Potrivit unui raport Eurostat, ţara noastră deţine primul loc la abandon şcolar din întreaga Uniune Europeană. În anul 2019, rata abandonului şcolar din România a fost de 15,3%, pentru ca - în 2020 - să urce la 15,6%.

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 16:42

Vezi și

Chiar dacă diferenţa pare mică, faptul că nu reuşim să stopăm fenomenul este îngrijorător, în condiţiile în care statele-membre ale Uniunii Europene şi-au propus ca - până în 2030 - să ajungă la o rată a abandonului şcolar de 9%. În România, cea mai mare rată a abandonului apare la începutul şi la finalul ciclurilor de învăţământ. Adică în clasa pregătitoare, în clasa a cincea şi în clasa a 8-a.

Situaţia stă şi mai rău în mediul rural, unde peste 23% dintre elevii intraţi la şcoală în urmă cu 8 ani au renunţat la cursuri până la terminarea gimnaziului. Ca urmare, doar 7,8% din populaţia cu vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani din mediul rural reuşeşte să termine o facultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » "România educată" e doar un vis. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la abandon şcolar: situaţie dramatică în mediul rural