Antena Meniu Search
x

Cântăreţul Stromae își oprește definitiv turneul care fi trebuit să dureze până în decembrie: "Trebuie astăzi să accept"

Cântăreţul belgian Stromae a anunţat marţi pe reţelele de socializare că are nevoie de odihnă şi a anunţat încheierea definitivă a turneului său european, întrerupt deja parţial şi care ar fi trebuit să dureze până în decembrie 2023.

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 21:15

Cântăreţul Stromae își oprește definitiv turneul care fi trebuit să dureze până în decembrie - Profimedia

"Starea de sănătate a lui Stromae nu îi permite să asigure o performanţă corespunzătoare", a precizat producătorul său de turneu, Auguri, într-un comunicat publicat în comun cu Mosaert, firma de impresariat a starului belgian. Artistul, în vârstă de 38 de ani, a trebuit deja să îşi ia o pauză destul de lungă în carieră din cauza sindromului burn-out. Stromae ar fi trebuit să susţină concerte în cadrul acestui turneu în Franţa, Belgia şi Germania.

"Trebuie astăzi să accept că acest timp de odihnă şi de vindecare va fi mai lung decât mi-am imaginat", a anunţat Stromae. "Cu imens regret, vă anunţ că nu voi putea să îmi onorez promisiunile şi anunţ astăzi încheierea turneului 'Multitude Tour", a adăugat el.

Afectat de oboseala acumulată în timpul unui turneu mondial extins, pe care l-a susţinut după lansarea albumului său "Racine carrée" (2013), Stromae a anunţat prima dată că urma să ia o pauză în carieră la sfârşitul anului 2015, afectat de o depresie agravată de efectele secundare provocate de un medicament administrat împotriva malariei.

Stromae, unul dintre cei mai populari artişti francofoni din lume, a revenit pe scenă abia în 2022, pentru a-şi prezenta albumul "Multitude", potrivit Agerpres. Acel disc i-a adus încă două trofee - al şaselea şi al şaptelea din palmaresul său - la gala premiilor Victoire de la musique, decernate în Franţa.

Pe acelaşi subiect

"Invaincu", single-ul care deschide acel album, părea să ateste revenirea în mare formă a starului belgian, precum şi regăsirea ambiţiilor sale muzicale.

"Gânduri suicidare"

Artistul belgian a revenit pe scenă în vara anului 2022 după o absenţă îndelungată, cauzată de o depresie însoţită de "gânduri suicidare", care au fost descrise fără menajamente în cântecul său intitulat "L'enfer" ("Infernul"), precum şi într-un interviu acordat în principalul jurnal de actualităţi al postului de televiziune TF1.

Stromae nu făcuse un mister din problemele cu care s-a confruntat pe parcursul ascensiunii sale profesionale, dezvăluind că suferea din cauza sindromului burn-out, într-un interviu acordat în 2018 pentru postul France 2.

În 2022, el a declarat că munca depusă la videoclipurile produse pentru alte vedete în ultimii ani - Billie Eilish, Dua Lipa şi OrelSan - i-au făcut cu adevărat mult bine, pentru că atenţia nu mai era îndreptată asupra lui.

Născut într-o periferie a oraşului Bruxelles, dintr-o mamă flamandă şi un tată ruandez, care şi-a părăsit familia foarte devreme şi a fost ucis apoi în timpul genocidului din Rwanda, Stromae a descoperit muzica rap în timpul adolescenţei. Şi-a lansat primele cântece în acest stil muzical, apoi a compus pentru mai mulţi artişti populari, precum Anggun, înainte de a-şi îndrepta atenţia spre stilul eurodance din anii '90, foarte apreciat în Belgia.

În 2010, primul său album, intitulat "Stromae", a inclus cântecul de mare succes "Alors on dance", o evocare a oamenilor care dansează pentru a uita de criză, de disperare şi de moarte. Single-ul "Alors on dance" a fost difuzat în buclă în discoteci, a devenit hitul verii în Europa şi a fost remixat ulterior de rapperul american Kanye West.

Câteva luni mai târziu, publicul francez a descoperit un artist special, cu un stil ce combină influenţe din Jacques Brel, Arno şi Kraftwerk, pe scena evenimentului Trans Musicales din Rennes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Cântăreţul Stromae își oprește definitiv turneul care fi trebuit să dureze până în decembrie: "Trebuie astăzi să accept"