Antena Meniu Search
x

Eurovision 2023. Cum poate fi votat reprezentantul României, Theodor Andrei, în a doua semifinală

Eurovision 2023. Publicul din România poate vota artistul preferat în semifinala din 11 mai prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis). Românii din ţările care participă în a doua semifinală la Eurovision 2023 îl pot vota pe Theodor Andrei, cu piesa D.G.T. (Off and on), pe 11 mai, indicativul artistului fiind 3, transmite news.ro.

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 16:39

Theodor Andrei
Eurovision 2023. Cum poate fi votat reprezentantul României, Theodor Andrei, în a doua semifinală - Profimedia Images (arhivă)

În prima semifinală a concursului, cea din data de 9 mai, vor concura piese din 15 ţări. Primele cele mai bune zece punctaje obţinute prin votul exclusiv al publicului vor califica 10 ţări în Finala Eurovision.

Votarea se va face de către telespectatorii din ţările participante şi din Germania, Franţa şi Italia, la care se va adauga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflaţi în ţări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicaţia www.esc.vote.

În a doua semifinală, Theodor Andrei va cânta pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool

Aceasta va fi transmisă pe data de 11 mai 2023, pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Pe acelaşi subiect

Românii din ţară nu îl pot vota pe Theodor Andrei conform Regulamentului concursului.

Prin urmare, românii din ţările care vor participa alături de ţara noastră în a doua Semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, pot să-l voteze pe 11 mai 2023 pe interpretul melodiei “D.G.T. (Off and on)".

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai a.c. vor fi ascultate şi piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflaţi în aceste state pot să-l susţină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Votul la Eurovision. Indicativul lui Theodor Andrei este 3

Indicativul lui Theodor Andrei este 3 (poziţia de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afişat pe ecran în ţara din care urmăresc concursul Eurovision.

Numerele de telefon/SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică ce transmite competiţia muzicală.

Fanii din România îşi pot vota favoriţii prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis).

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie care va organiza concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 9, 11 şi 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision, printre cele mai longevive și urmărite competiții muzicale

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Eurovision 2023. Cum poate fi votat reprezentantul României, Theodor Andrei, în a doua semifinală