Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Eurovision 2023: a avut loc tragerea la sorţi. Ţările cu care luptă România în semifinale

A avut loc tragerea la sorţi a semifinalelor Eurovision 2023. Ediţia din acest an a concursului care se va desfăşura la Liverpool va avea sloganul "United by Music" ("Uniţi prin muzică"), ilustrată prin mai multe inimi care bat împreună. România a aflat, astfel, când vor urca pe scenă reprezentanţii ţării noastre, în luna mai. Piesa cu care se înscrie România în competiţia muzicală urmează să fie desemnată, prin vot, în urma finalei Selecţiei Naţionale din data de 11 februarie.

De Redactia Observator la 01.02.2023, 11:24

Eurovision 2023. Tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale concursului Eurovision 2023 a avut loc miercuri, la Liverpool, oraşul în care se va desfăşura competiţia muzicală de anul acesta. România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală, în data de 11 mai, iar piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision Song Contest 2023 va fi desemnată exclusiv prin votul publicului, în data de 11 februarie, în finala Selecţiei Naţionale.

Semifinale Eurovision 2023

Reprezentanţii ţărilor: Armenia, Cipru, România, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia, Polonia vor urca pe scenă alături de România în a doua semifinală. În prima semifinală, din data de 9 mai, vor concura piese din 15 ţări, relatează news.ro.

Anul acesta, la a 67-a ediţie a concursului ESC, participă 37 de ţări. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision. Restul de şase, Ucraina - în calitate de câştigătoare a ediţiei 2022, împreună cu celelalte aşa-numite "5 mari" ţări plătitoare participante (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Regatul Unit) nu concurează în semifinale, fiind calificate direct în marea finală din 13 mai 2023.

Pe acelaşi subiect

Semifinale Eurovision 2023

Facebook

Sloganul Eurovision 2023. Ziua marii finale

Organizatorii au anunţat oficial, luni, 30 ianuarie, sloganul "UNITED BY MUSIC" şi logo-ul Eurovision 2023, ce vor însoţi competiţia muzicală europeană. Eurovision Song Contest 2023 va avea loc anul acesta în Marea Britanie, ţara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, care este afectată de războiul declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie din Europa a  televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Eurovision 2023: a avut loc tragerea la sorţi. Ţările cu care luptă România în semifinale