Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de Jazz de la Gărâna adună mii de iubitori ai genului, într-o ediţie aniversară desfăşurată în aer liber

Satul Gărâna din judeţul Caraş-Severin vibrează pe acorduri de jazz în aceste zile. A 25-a ediţie a festivalului, care an de an adună mii de iubitori ai jazz-ului, a început miercuri.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 15:12

Vezi și

În cele 5 zile de spectacol, pe scenă vor urca cei mai buni muzicieni din mai multe ţări ale lumii. Spectacolul este cu atât mai impresionant cu cât se desfăşoară în aer liber, chiar la marginea muntelui, în Poiana Lupului. 

Festivalul de Jazz de la Gărâna o tradiţie pentru locuitori

Un sfert de secol a trecut de când în satul Gărâna s-au auzit, pentru prima dată, ritmurile jazz-ului de înalţă ţinută. Şi de atunci, în fiecare an Festivalul îşi deschide porţile iubitorilor de jazz. "Este incredibil că a trecut un sfert de veac şi acest festival a mers absolut continuu. Pentru mine cel putin cele câteva zile care se intamplă aici sunt momentele cele mai fericite din an, ma simt foarte bine, mai simt ca acasa", a spus Florian Lungu, muzicolog.

"E o editie aniversara, a 25-a, o cifra semnificativa si am vrut să-i dau o dimensiune mai mare. 5 zile cu câte 4 concerte pe zi, in total 20 de concerte, toate la scenă mare", a mărturisit Marius Giura, organizatorul festivalului. Artişti mari ai jazz-ului românesc şi internaţional vin în fiecare an pe scena din Poiana Lupului, unii dintre ei revenind cu plăcere la fiecare ediţie. Până mâine seară, la Garâna vor avea loc concerte de jazz, dar şi lansări de carte şi disc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Festivalul de Jazz de la Gărâna adună mii de iubitori ai genului, într-o ediţie aniversară desfăşurată în aer liber