Antena Meniu Search
x

Festivalul de Film de la Veneţia. Ropote de aplauze şi minute întregi de ovaţii pentru "Maestro". Pelicula, în centrul unei mari controverse

A patra zi a Festivalului de Film de la Veneţia s-a încheiat cu ropote de aplauze şi minute întregi de ovaţii. Multe filme au avut premiera aseară, dar cel mai aşteptat a fost Maestro. Cu Bradley Cooper în rolul principal şi o mulţime de controverse în jurul ei, pelicula a triumfat.   

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 21:02

Vezi și

"Maestro" spune povestea de dragoste dintre legendarul compozitor, dirijor și pianist evreu, Leonard Bernstein, și soția sa Felicia Montealegre. Pelicula a fost în centrul unei mari controverse. Bradley Cooper, în rolul lui Bernstein, a fost acuzat de antisemitism după ce a apărut trailerul filmului. Nasul de recuzită li s-a părut unora exagerat de mare şi a fost văzut de unii ca o caricatură la adresa evreilor. Familia dirijorului Bernstein i-a luat, însă, apărarea actorului, iar criticii de artă nu au găsit nimic jignitor în film.

Deşi mulţi actori, inclusiv Bradley Cooper, au lipsit de pe covorul roşu, în semn de solidaritate cu greva scenariştilor şi actorilor de la Hollywood, filmul a fost foarte bine primit. Aplauzele au durat aproape zece minute, iar invitaţi de seamă au fost chiar cei trei copii ai dirijorului Leonard Bernstein.

Acum, aşteptarea s-a mutat. La 77 de ani, soţia lui Elvis Presley, Priscila este în centrul atenţiei. A venit la Veneţia în aşteptarea premierei de mâine seară. Filmul care îi poartă numele este alt omagiu adus iubirii. Pelicula urmăreşte destinul tinerei Priscilla Beaulieu după ce s-a îndrăgostit de marele Elvis Presley. În regia Sofiei Copolla, este considerată una dintre cele mai bune lungmetraje de anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Festivalul de Film de la Veneţia. Ropote de aplauze şi minute întregi de ovaţii pentru "Maestro". Pelicula, în centrul unei mari controverse