Antena Meniu Search
x

Marele tenor italian Luciano Pavarotti, omagiat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame

Tenorul italian Luciano Pavarotti a primit postum o stea pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood, transmite joi agenţia de presă italiană ANSA.

de Redactia Observator

la 25.08.2022, 16:23

Luciano Pavarotti
Marele tenor italian Luciano Pavarotti, omagiat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame - Profimedia

Luciano Pavarotti, un star al operei născut la Modena şi care a murit pe 6 septembrie 2007, la vârsta de 71 de ani, a fost celebrat în cadrul unei ceremonii la care au participat, printre alţii, fiica sa, Cristina, şi dirijorul Orchestrei Simfonice din Los Angeles, James Conlon. Steaua cu numărul 2730 de pe Walk of Fame, amplasată lângă cele primite de Sydney Poitier, Stan Lee, Ennio Morricone şi Lina Wertmuller, i-a fost atribuită legendarului tenor italian cu 10 zile înainte de împlinirea a 25 de ani de la moartea sa.

"Dacă mă gândesc la tatăl meu, la drumurile pe care le-a deschis şi la emoţiile pe care le-a dăruit dar le-a şi primit, simt că încep să ameţesc", a declarat fiica regretatului artist, Cristina, vorbind şi în numele surorilor sale, Lorenza, Giuliana şi Alice, dar şi a văduvei lui Pavarotti, Nicoletta Mantovani, şi a fiicei lor mai tinere, Caterina.

Cristina şi-a amintit că tatăl ei, după ce termina chiar şi cel mai epuizant concert sau spectacol de operă, "fericit dar obosit şi flămând, rămânea ore la rând pentru a semna autografe, pentru ca nici măcar un singur fan să nu plece acasă trist".

Luciano Pavarotti a vândut peste 100 de milioane de discuri de-a lungul carierei

Pe acelaşi subiect

Dirijorul James Conlon a vorbit despre Pavarotti evocând personalitatea unui artist care era pregătit să-şi asume riscuri atunci când puţini alţii făceau acest lucru, ca atunci când a interpretat "Nessun Dorma" pentru Cupa Mondială de Fotbal din 1990, găzduită de Italia.

O secţiune dedicată lui Luciano Pavarotti va fi inaugurată joi la Muzeul Premiilor Grammy. Tenorul italian a câştigat cinci premii Grammy, plus un premiu "Legend" pentru întreaga carieră. Noua expoziţie va cuprinde partitura pentru prima sa interpretare a "Recviemului" lui Verdi sub bagheta lui Herbert von Karajan, la Scala din Milano în 1967, partitură pe care, mai apoi, Pavarotti a adunat autografele marilor dirijori cu care a colaborat în cei 30 de ani de carieră.

De-a lungul carierei sale, Luciano Pavarotti a vândut peste 100 de milioane de discuri, iar primul album scos sub egida "The Three Tenors", alături de tenorii spanioli Plácido Domingo şi José Carreras, a devenit cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile.

Luciano Pavarotti a murit de cancer pancreatic pe 6 septembrie 2007.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » Marele tenor italian Luciano Pavarotti, omagiat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame