Antena Meniu Search
x

Video Muzeul Mina prezintă arta viitorului. Spectacol fascinant de dans și acrobație, pus în scenă într-un univers digital

Arta viitorului este aici. Un spectacol de dans și acrobație, pus în scenă într-un univers digital, va avea premiera în București. E un nou tip de artă, în care tehnologia joacă un rol important, iar publicul trăiește o experiență fascinantă, într-un decor realizat din proiecții video 360. 

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 20:39

Vezi și

Când oamenii și lumina dansează împreună, efectul e magic. Fiecare mișcare creează o imagine, fiecare imagine spune o poveste. 

Răzvan Rotaru, interpret: Cumva creezi magie cu corpul tău. Îți miști mâna, apare o bilă. Îți miști ceva, apar tot felul de culori, apare un curcubeu, tremură ecranul. 

E primul spectacol de acest gen din România. Se întâmplă într-un spațiu unic, primul muzeu imersiv de la noi din țară. Învăluiți în proiecții video, zece dansatori și acrobați pun în scenă o dilemă pe care toți o trăim: e tehnologia un aliat sau un pericol? 

Răzvan Rotaru, interpret: Aici vine acest spectacol, unde e o luptă între real și virtual. Între tehnologie și realitate. Nu știm cum ne domină, cât ne domină... ea ne domină, zic eu, am ajuns într-o eră îm care suntem dominați de tehnologie, dar ne și ajută foarte mult. Eu consider că publicul din ro e pregătit pentru spectacole de genul ăsta și mai ales cred că e curios să vadă un performance în care dansatorii relaționează cu proiecția video.

Pe măsură ce artiștii și decorul se contopesc, înțelegi că arta și tehnologia se pot împăca. 

Simona Dabija, asistent coregraf şi dansatoare: Se impacă atunci când aduci și latura umană. Și noi asta am vrut, să nu avem doar componenta digitală. Și să aducem și componenta umană și să scoatem la iveală diferite povești, mesaje, emoții. 

Nu e prima oară când regizorul Bobi Pricop aduce în fața publicului un spectacol ieșit din tipare. În piesele lui, publicul e deseori mai mult decât spectator și poate interacționa cu artiștii. 

Bobi Pricop, regizor: Am incercat să facem un sincron foarte bun între partea de video design, de coregrafie, acrobație și muzică, și au ieșit 45 de minute în care sperăm că spectatorii vor fi imersați în această lume și purtați mai departe către aceste emoții. 

Trei luni au durat pregătirile pentru spectacol

Premiera va avea loc vineri, 12 aprilie, și vor fi două reprezentații pe săptămână, timp de trei luni. Un bilet costă 190 de lei, iar accesul e permis și copiilor peste 12 ani. 

Sorina Topceanu, cofondator Mina: Acesta e primul proiect de așa amploare, primul spectacol imersiv cu proiecții 360. Și vom continua cu astfel de proiecții și spectacole.Nu ne vom limita doar la București, incepand cu 19 aprilie vom porni, și în restul țării, vom sta câte 2-3 luni în fiecare oraș. 

Iar publicul român e dornic de spectacole de acest gen. O demonstrează cei 180 de mii de oameni care au vizitat până acum muzeul imersiv, în cele aproape 9 luni de când s-a deschis. Întâmplător sau nu, expozițiile și spectacolele digitale au loc în clădirea unde, acum mai bine de jumătate de secol, se afla prima fabrică de calculatoare românești. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Entertainment » Muzeul Mina prezintă arta viitorului. Spectacol fascinant de dans și acrobație, pus în scenă într-un univers digital