Antena Meniu Search
x

Video O broască ţestoasă de 192 de ani a intrat de 2 ori în Cartea Recordurilor. A trăit într-o perioadă în care nu exista nici telefonul

Jonathan are 192 de ani şi se bucură de două titluri în Cartea Recordurilor. Vorbim despre cea mai bătrână broască ţeastoasă din istorie care a trăit într-o perioadă în care nu exista nici telefonul. De-a lungul timpului, Jonathan a cunoscut mai multe personalităţi precum Regina Elisabeta a doua. 

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 09:20

Vezi și

Povestea lui Jonathan a început în jurul anului 1832, într-o eră în care timbrul poştal şi telefonul nu erau încă inventate. Războiul Civil American, crearea şi prăbuşirea Uniunii Sovietice sunt doar câteva dintre evenimentele care au avut loc în timpul vieţii sale.

Teeny Lucy, îngrijitoare: Aş spune că Jonathan este o ţestoasă... enigmatică. Dacă vii pe Insula Sfânta Elena, afli că oamenii ştiu, în general, două lucruri: Ţestoasa Jonathan şi Napoleon Bonaparte. Aceste două nume merg mână în mână. Chiar dacă ei nu s-au întâlnit. 

În vârstă acum de 192 de ani, Jonathan a fost vizitat de-a lungul timpului de mai multe personalităţi din Familia Regală Britanică. Prinţul Edward s-a întâlnit cu ţestoasa la începutul anului, iar bunicul său, Regele George al VI-lea şi Regina Elisabeta a II-a au avut ocazia de a îl vizita în 1947. Trecerea anilor şi-a pus amprenta asupra lui, însă Jonathan continuă să aibă parte de o dietă sănătoasă. 

Teeny Lucy, îngrijitoare: Mânăncă orice: morcovi, mere, salată. Iubeşte salata. Bananele sunt favoritele lui sau orice fruct care se află în preajmă. 

Mai mult, el se bucură şi de două tiluri în Cartea Recordurilor - cel mai bătrân animal terestru şi cea mai longevivă ţestoasă din istorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » O broască ţestoasă de 192 de ani a intrat de 2 ori în Cartea Recordurilor. A trăit într-o perioadă în care nu exista nici telefonul