Antena Meniu Search
x

Reacţii controversate ale colegilor Vioricăi Vodă, în urma mărturisirilor că a fost hărţuită sexual după filmul Filantropica

Moment #metoo de România! Au fost acuzaţii de hărţuire sexuală pe scena premiilor Gopo. Actriţa Viorica Vodă a ales să spună, după 20 de ani, că a fost hărţuită sexual de oameni din lumea fimului după ce a interpretat rolul unei tinere frivole în filmul Filantropica. Colegii de breaslă au minimizat dezvăluirile actriţei preferând să glumească sau treacă peste moment. 

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 22:51

Vezi și

Viorica Vodă, actriţă: Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuire sexuală. Din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că, m-au confundat cu personajul. Atât de credibilă am fost. 

A fost momentul de curaj al Vioricăi Vodă. Un moment în care alegea să spună în faţa colegilor din lumea filmului despre traumele prin care a trecut după ce a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu, o tânără blondă, de care se îndrăgosteşte personajul principal din filmul Filantropica. 

Cum au reacţionat colegii Vioricăi Vodă 

Reacţiile însă au fost ori deplasate, ori inexistente. 

Pe acelaşi subiect

Mara Nicolescu, actriţă: Îmi pare rău să aud povestea tristă a Vioricăi. Pe mine nu m-au confundat. Întelegeţi? 

Viorica Vodă, actriţă: Da, dar tu erai iubita lui Nae şi pe mine m-au confundat cu tine, de aceea m-au abordat.

Katia Pascariu, actriţă: S-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă. (...) Şi îmi pare foarte rău pentru reacţiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei şi a fost oribil.

Ce spune Viorica Vodă despre mărturisirea făcută

Viorica Vodă, actriţă: Nu am premeditat acest moment. Nu a fost regizat, a fost simţit, a fost trăit. (...) Sunt oameni care au putere şi, probabil, ca să îşi hrănească orgoliul vor să ajungă cu tot dinadinsul la o persoană publică, la o persoană care are succes. 

La 24 de ore de la eveniment, regizorul "Filantropica" nu a vrut să comenteze discursul actriţei. 

Nae Caranfil, regizor: Nu am niciun comentariu.

Reporter: Nu ştiţi la ce a făcut referire?

Nae Caranfil, regizor: Nu ştiu la ce a făcut referire şi nu comentez aşa ceva! 

Nu este prima actriţă care a vorbit despre traumele provocate de hărţuirea sexuală. Jurnaliştii de la publicaţia "Cultura la dubă" au documentat fenomenul. 

Alexandra Tănăsescu, jurnalist "Cultura la dubă": Cu siguranţă #metoo există în România de ani de zile, doar că nu este încă public (...) actriţe care au dovedit prin muncă şi talent că sunt bune în ceea ce fac încă se tem să vorbească. (...) Startul nu l-a dat Viorica Vodă.

Roxana Lupu, actriţă: Închipuie-ţi că în 2002, sau în 2005, sau în 2007, să fi vorbit despre lucrurile astea! Cum era societatea noastră atunci? Cât de pudică era? Cât de... "Hai, mă, eşti femeie! Ce vrei, după rolul ăla?

În America, dezvăluirile actriţelor de la Hollywood despre hărţuirile sexuale la care au fost supuse au zguduit scena filmului şi au creat curentul #me too, despre abuzurile din industrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » Reacţii controversate ale colegilor Vioricăi Vodă, în urma mărturisirilor că a fost hărţuită sexual după filmul Filantropica