Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trupa Oasis se reuneşte, după 15 ani, pentru un turneu în Marea Britanie și Irlanda

Trupa Oasis a anunțat că se va reuni pentru un turneu în Marea Britanie și Irlanda, în 2025, potrivit CNN. Însă, fraţii Liam şi Noel Gallagher nu intenționează să reintre în studioul de înregistrări pentru a face muzică nouă, precizează The Guardian.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 11:19

Trupa Oasis se reuneşte pentru un turneu în Marea Britanie și Irlanda, în 2025
Trupa Oasis se reuneşte pentru un turneu în Marea Britanie și Irlanda, în 2025 - Profimedia Images

Turneul va debuta pe 4 iulie pe Stadionul Principality din Cardiff, Țara Galilor, iar trupa va susține 14 concerte în toată Marea Britanie. Într-o declarație comună, cei doi fraţi au transmis: „Armele au tăcut. Stelele s-au aliniat. Marea așteptare a luat sfârșit. Veniți să vedeți. Nu va fi televizat”. Trupa a subliniat că acestea vor fi singurele concerte în Europa pentru anul respectiv, deși sunt în plan și spectacole în afara continentului, scrie Sky News.

Oasis a explicat că decizia reuniunii nu a fost rezultatul unui moment revelator, ci mai degrabă o realizare graduală că „momentul este potrivit". Apropierea aniversării albumului „Definitely Maybe" a jucat, probabil, un rol în această decizie.

Anunțul vine cu două zile înainte de cea de-a 30-a aniversare a albumului de debut din 1994 al trupei Oasis, „Definitely, Maybe.” Albumul a inclus piese populare precum „Live Forever,” „Rock ‘n’ Roll Star” și „Supersonic” și a marcat începutul ascensiunii rapide a trupei britanice.

Articolul continuă după reclamă

Ar fi prima dată când cei doi ar urca pe aceeași scenă din 2009. Atunci, la Paris, Liam a deteriorat una dintre chitarele fratelui său mai mare și l-a determinat pe Noel să renunțe în mod dramatic, punând capăt unui parteneriat care i-a propulsat spre faimă și avere.

Pe acelaşi subiect

„Cu o oarecare tristețe și o mare ușurare... am părăsit Oasis în seara asta”, a spus Noel ulterior într-o declarație. „Oamenii vor scrie și vor spune ce vor, dar pur și simplu nu am mai putut continua să lucrez cu Liam nici măcar o zi”.

Membrii rămași au continuat să cânte încă cinci ani sub numele de Beady Eye, iar Liam s-a bucurat de succes cu propria sa formație, în special în turneul său recent în care a interpretat piese de pe albumul de debut al Oasis. Trupa High Flying Birds a lui Noel Gallagher are o bază de fani considerabilă, fiind cap de afiș la festivaluri, inclusiv la Isle of Wight, în ultimii ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dedicaţii şi mesaje cu subînţeles pe social media

Fraţii Liam şi Noel Gallagher au lăsat, în ultimele zile, să se înţeleagă într-un mesaj pe reţelele de socializare că ar putea să facă anunţul cu privire la Oasis. Cei doi fraţi au publicat acelaşi clip de 11 secunde pe reţelele de socializare, în timpul nopţii de duminică spre luni, cu un singur mesaj: "27/08/24. ora 8 dimineaţa".

Liam Gallagher, în vârstă de 51 de ani, i-a dedicat lui Noel, în vârstă de 57 de ani, "Half The World Away" de la Oasis, duminică seara, în timpul concertului său de la festivalul Reading, în vestul Londrei. Liam a interpretat mai multe hituri din "Definitely Maybe". La finalul concertului, mesajul publicat pe reţelele de socializare "27/08/24. 8am" a fost difuzat pe marele ecran.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Entertainment » Trupa Oasis se reuneşte, după 15 ani, pentru un turneu în Marea Britanie și Irlanda