Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani, prins de poliţişti după ce a distrus 30 de pietre funerare dintr-un cimitir din Mureş

Un adolescent de 16 ani din judeţul Mureş a fost prins de poliţişti când a distrus şase pietre funerare dintr-un cimitir aflat în localitatea Trei Sate. Anchetatorii au stabilit că, anterior, el distrusese 30 de astfel de monumente funerare. Tânărul va fi supus unei expertize pentru a se stabili dacă a comis faptele cu discernământ.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 18:59

Adolescent de 16 ani, prins de poliţişti după ce a distrus 30 de pietre funerare dintr-un cimitir din Mureş
Adolescent de 16 ani, prins de poliţişti după ce a distrus 30 de pietre funerare dintr-un cimitir din Mureş - Profimedia

”La data 27 februarie a.c., în baza activităţilor investigativ-operative desfăşurate în cadrul unui dosar penal de profanare de morminte şi distrugere, poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Ghindari au depistat în flagrant delict un tânăr, de 16 ani, imediat după ce ar fi dărâmat 6 pietre funerare dintr-un cimitir aflat în localitatea Trei Sate. Acesta a fost prins de poliţişti şi condus la sediul unităţii, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Mureş.

El este suspectat că, în perioada 23-26 februarie, ar fi vandalizat aproximativ 30 de monumente funerare prin dărâmarea pietrelor funerare şi provocarea de distrugeri sau degradări.

Marţi, tânărul de 16 ani a fost prins în flagrant delict de poliţişti în timp ce ar fi dărâmat alte 6 pietre funerare, iar la vederea agenţilor el a fugit. El a fost însă prins şi dus la sediul unităţii, pentru audieri.

”În cauză urmează a fi efectuată o expertiză medico-legală, în vederea stabilirii discernământului la momentul săvârşirii faptei, ulterior urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de profanare de morminte şi distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara”, a precizat sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Adolescent de 16 ani, prins de poliţişti după ce a distrus 30 de pietre funerare dintr-un cimitir din Mureş