Antena Meniu Search
x

Video "Aici poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa". Zeci de mii de credincioşi au venit la pelerinajul de Sfânta Maria de la Mânăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioşi au petrecut ziua de Sfânta Maria în rugăciune şi smerenie. La Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, pelerinii au venit din toate colţurile ţării ca să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Mii de oameni s-au adunat şi la bazilica din Cacica, judeţul Suceava.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.08.2022, 20:09

Vezi și

A fost o noapte plină de evlavie pentru cei peste 20 de mii de credincioşi care au venit la Mănăstirea Nicula. La miezul nopţii au înconjurat de trei ori biserica, mergând în urma icoanei făcătoare de minuni. Unii pelerini au făcut drumul pe coate şi genunchi. Oamenii au venit şi de la sute de kilometri depărtare să ia parte la slujbe. "Aici ne încârcăm cu credinţă. Aici poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa", spune o femeie venită din Siniculau Mare.

Pelerinaj a fost şi la Sanctuarul Adormirea Maicii Domnului de la Cacica

De dimineaţă, un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie. Un bărbat a avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce i s-a făcut rău în timp ce se ruga. Totul s-a încheiat la orele amiezii când credincioşii s-au înfruptat din sarmalele făcute la mănăstire. Pelerinaj a fost şi la Sanctuarul Adormirea Maicii Domnului de la Cacica. Credincioşi catolici din toată ţara s-au adunat la o sărbătoare a uniunii.

"Înainte să vin, parcă simt o chemare. Emoţiile...", spune un bărbat. "Sărbătoarea de astăzi este sărbătoare comună. Tututor catolicilor, a fraţilor noştri ortodocsi, dar şi greco catolicilor. Este sărbătoare comuniunii", a declarat PS Iosif Păuleţ, Episcopia romano-catolică de Iași. ​​Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătăţii. Tradiţia religioasă spune că Sfânta Maria şi-a dat duhul, ca şi când ar fi căzut în somn, iar apoi a fost înălţată la Cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Aici poţi să verşi o lacrimă, să-ţi întăreşti credinţa". Zeci de mii de credincioşi au venit la pelerinajul de Sfânta Maria de la Mânăstirea Nicula